Sindicalistul Bălăceanu cere salarii mai mari pentru directori!!!

Liderul SMEO, Gabriel Bălăceanu, a cerut la şedinţa comisiei de negociere a CCM majorarea salariilor directorilor CE Oltenia cu 10% şi dublarea salariilor muncitorilor. Acesta tratează negocierea contractului colectiv de muncă al celor 19.000 de angajaţi în bătaie de joc, pentru a face jocurile administraţiei. Propunerea lui Bălăceanu vine imediat după ce liderul sindical Adrian Marciuc a propus plafonarea salariilor directorilor la 5.000 de lei.

Procesele verbale de la comisiile de negociere a Contractului Colectiv de Muncă (CCM) din CE Oltenia arată că unii lideri sindicali habar nu au pe ce lume trăiesc. Deşi la televizor au propuneri cu care să dea bine în faţa salariaţilor, la comisie au tot felul de idei năstruşnice. De exemplu, în comisia de negociere din data de 20 februarie, Gabriel Bălăceanu a propus majorarea salariilor directorilor cu 10% şi dublarea salariilor angajaţilor din producţie. „Domnul Bălăceanu propune ca, referitor la salariile funcţiilor de conducere, acestea să fie crescute cu 10%, iar celelalte categorii de salariaţi acestea să se dubleze“, se arată în procesul verbal. Bălăceanu a intervenit ca să „repare“ lucrurile după ce Adrian Marciuc solicitase înainte cu câteva minute ca: „Venitul net aferent funcţiilor de conducere să fie maxim de 5.000 de lei având în vedere faptul că societatea trece printr-o situaţie grea“.

S-a cerut desfiinţarea departamentului lui Ruşeţ

Tot la şedinţa din 20 februarie, Marciuc a cerut desfiinţarea Departamentului pentru relaţia cu comunitatea, deoarece „nu se justifică“. Acest departament este condus de fostul sindicalist Ion Ruşeţ. Solicitarea lui Marciuc are legătură şi cu dorinţa administraţiei de a da afară sindicatele din Jilţ din sediul din Mătăsari pentru a-i face birou directorului Ruşeţ.

Tot din procesul verbal reiese că toţi liderii sunt dispuşi să continue negocierile, dar vor un contract favorabil pentru angajaţi. Liderii sindicali de la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) au cerut bugetul de venituri şi cheltuieli detaliat, menţinerea drepturilor din 2014, prezentarea demersurilor făcute pentru prelungirea Ordonanţei 36, cea care permite acordarea venitului de completare celor concediaţi, precum şi programul de restructurare cu numărul de plăţi compensatorii pe fiecare categorie de personal, în funcţie de îndeplinirea condiţiilor de pensionare.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Univers, Adrian Marciuc, a propus ca suma prevăzută în bugetul de venituri pe 2015 să fie majorată astfel încât să poată să fie asigurate veniturile din 2014. Dar propunerile lui Marin Golea de la FNME l-au făcut să râdă pe şeful comisiei din partea administraţiei Sorin Olaru. Golea a cerut pentru viitorul CCM: trei prime de câte 700 de lei, 100 de lei pentru Ziua Femeii, 300 de lei pe an pentru copii, 9 sau 10 zile de concediu suplimentar, ajutoare de naştere pentru soţ/ soţie, ajutor pentru boli incurabile, ajutor pentru salariaţii care au suferit pierderi în gospodărie (exemplu incendiu), tichete de creşă de 350 de lei, 10 tone de cărbune cu transport, cotă de energie, spor pericol, carieră, fidelitate, voucherele care înlocuiesc prima de vacanţă să fie între 1 şi 5 salarii, raport în grila de salarizare de 1 la 7, nu 1 la 12 cum este acum. „Domnul Olaru precizează că este imposibil să închei un contract de muncă pe venituri iluzorii“, se arată în procesul verbal, ca răspuns la aceste propuneri.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: