UEFA amână meciurile cu un an, Euro 2020 devine Euro 2021

UEFA a decis marţi amânarea Euro 2020 dar meciurile nu se vor mai juca în acest an pentru  că toate calendarele echipelor  naţionale sunt date peste cap. UEFA a fost categorică în privinţa meciurilor de la EURO care  devine  astfel EURO 2021. 

 UEFA a organizat o videoconferinţă, în contextul pandemiei COVID-19, la care au participat toţi preşedinţii celor 55 de federaţii naţionale europene, un reprezentant al sindicatului jucătorilor, FIFPRO, precum şi conducerile European Club Association şi The European Leagues. În urma  acestor discuţii, Campionatul European 2020 a fost reprogramat pentru anul 2021, ca urmare a pandemiei de coronavirus care panichează în prezent o lume întreagă.

Așa cum era de așteptat, având în vedere criza cu care se confruntă întreaga Europă și în special Italia, oficialii UEFA au decis ca turneul final să se amâne cu un an. Astfel, Campionatul European ce trebuia să se desfășoare în această vară a fost programat pentru perioada 11 iunie – 11 iulie 2021 și va fi pentru prima dată în istorie când se va disputa într-un an impar.

Această decizie vine și în sprijinul campionatelor din Europa, suspendate din cauza coronavirusului. Amânarea Campionatului European le permite competițiilor interne și internaționale să își încheie sezoanele, într-un ritm relativ normal. Totuși, pauza dintre sezoane va fi scurtată pentru că se vor finaliza campionatele mult mai târziu.

Vizualizări: 330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: