Fără fotbal pe toată perioada stării de urgenţă

Fotbalul nu se va relua în România pe data de 31 martie, ci va rămâne suspendat pe toată perioada  stării de urgenţă. Preşerintele FRF Răzvan Burleanu a vorbit la  conferinţa de  presă de marţi despre data la care trebuie să se termine toate competiţiile, situaţia licenţierilor şi problemele sportive şi financiare ale cluburilor.

Fotbalul românesc, dar şi cel la nivel european, în marea sa parte, este suspendat în acest moment din cauza pandemiei de coronavirus. În România, FRF a oprit toate competiţiile până la finalul lunii martie, însă această perioadă va fi prelungită. Răzvan Burleanu, preşedintele federaţiei, a anunţat că fotbalul nu va fi reluat atâta timp cât în România este declarată stare de urgenţă.

Competiţiile interne din România vor trebui să aibă finalitate la 28 iunie, nu 1 iunie, cum era până acum. ”Toate competiţiile la nivel naţional, care aveau termen de suspendare până la 31 martie, se vor amâna cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă decretată de preşedintele României”, a declarat preşedintele FRF, fără a preciza o dată exactă la care se vor relua competiţiile: ”Fotbalul se va relua, cu porţile închise, doar în momentul în care vom fi siguri că siguranţa şi sănătatea jucătorilor şi a staffului nu sunt în pericol. Suporterii vor putea să revină pe stadion doar atunci când vom fi siguri că nu există niciun risc pentru aceştia. Siguranţa şi sănătatea înainte de toate. Vreau să invit pe această cale pe toţi membrii fotbalului românesc la solidaritate, unitate, toleranţă şi responsabilitate în zilele următoare”.

Starea de urgenţă a fost anunțată de preşedintele României, Klaus Iohannis, pe 16 martie şi se va menţine cel puţin 30 de zile de la votul parlamentului care va fi joi.

Vizualizări: 246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: