UEFA dă emoţii Craiovei pentru locul din Europa League

În cazul în care competițiile interne nu pot fi încheiate pe teren și vor fi suspendate definitiv din cauza pandemiei de coronavirus, este posibil ca UEFA să țină cont de coeficientul UEFA la calificarea echipelor în ediția viitoare a cupelor europene.  Dacă s-ar ține cont de coeficientul UEFA, Viitorul s-ar califica în Europa League. Dar, cum echipa lui Gică Hagi a căzut în play-out, Universitatea Craiova i-ar lua probabil locul. Dar nu se ştie încă dacă UEFA va accepta.

O astfel de situaţie ar schimba complet configuraţia echipelor româneşti calificate în cupele europene iar Universitatea Craiova, nici nu ar prinde teoretic un loc dar, practic, ar putea lua locul celor de la FC Viitorul.

Potrivit cotidienelor Het Laatste Nieuws și The Sun, este posibil ca forul continental să apeleze la coeficientul UEFA pentru a afla cluburile calificate pentru ediția viitoare a Ligii Campionilor și Ligii Europa. Și să nu se țină cont de clasamentele actuale.

Dacă s-ar aplica acest plan, al calificării după coeficientul UEFA, iar CFR Cluj ar ajunge în Europa League, ar rămâne încă două locuri de ocupat pentru Europa League, a informat gsp.ro.

Unul ar fi clar și nu ar supăra pe nimeni, Astra este următoarea echipă românească în clasamentul realizat potrivit coeficientului UEFA. Are 9.500 de puncte și este pe locul 131 la general şi este a patra în Liga 1 în acest moment. După ea, apare Viitorul în ierarhia stabilită de forul continental. Pe poziția 197, cu 5.500 de puncte, iar Craiova este pe 225 (5.000p).  Cum Viitorul a căzut însă în play-out în actualul sezon, cea mai simplă soluție ar fi calificarea Craiovei (locul 3 în Liga 1) în Europa League. Alături de CFR Cluj și Astra.

Vizualizări: 1,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: