Olandezii au interzis la fotbal până în septembrie

Actualul sezon va fi anulat  în Olanda după decizia anunţată marţi de premierul Mark Rutte. Răzvan Marin și echipa sa Ajax pot deveni campioni dacă se va decide să se acorde trofeul echipei clasate pe locul I la suspendarea sezonului.

Mark Rutte, premierul Olandei, a susținut marţi o conferință de presă în care a anunțat că niciun eveniment sportiv nu va avea loc în țară până pe 1 septembrie. Olanda nu ia în calcul reducerea restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus. Premierul a anunțat o serie de măsuri prin care a înfuriat cluburile de fotbal. „Fotbalul profesionist nu poate fi reluat până pe 1 septembrie. Da, știu, e o măsură dură, dar trebuie să facem sacrificii pentru a depăși această situație. Mă aștept ca toată lumea să înțeleagă”, a spus Mark Rutte, premierul Olandei care a anunţat că niciun eveniment sportiv nu poate avea loc până pe 1 septembrie şi că evenimentele fără spectatori nu fac excepție. O ședință de urgență a Ligii olandeze de fotbal a fost convocată pentru vineri.

Ajax Amsterdam, formația lui Răzvan Marin, ar deveni astfel campioană în cazul înghețării actualului clasament. „Lăncierii” au 56 de puncte, sunt la egalitate cu Alkmaar, dar au un golaveraj mai bun.

Vizualizări: 307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: