OMS vrea să oprească fotbalul pentru un an

Tedros Adhanom, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, vrea să impună o măsura fără precedent şi să oprească definitiv fotbalul timp de un an. Acesta a recomandat marţi menţinerea suspendării tuturor competițiilor naţionale şi internaționale până la finalul anului 2021.

Teama care a cuprins Europa din cauza pandemiei de COVID-19 ar putea avea efecte și mai devastatoare pentru sport. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a făcut marţi o propunere fără precedent. În timpul unei videoconferințe organizate de UEFA, OMS a recomandat menținerea suspendării tuturor competițiilor naţionale şi internaționale până la finalul anului 2021.  Măsura pare una extremă și bizară, dar presa din Brazilia a aflat că propunerea OMS este una cât se poate de serioasă. Potrivit jurnaliștilor din America de Sud, ședinta a fost controversată și a durat două ore și jumătate, nu o oră, așa cum era preconizat.  

În urma informațiilor prezentate de doi epidemiologi de la OMS, organizația ar fi concluzionat că această restricție e cea mai bună soluție.  Pe baza unui studiu privind riscurile noilor valuri de contagiune pentru anul viitor, cei doi medici au prezentat scenariile probabile, care nu sună foarte bine.

UEFA a negat însă că ar fi primit această recomandare iar OMS nu are nicio influență asupra calendarului sportiv, deci forul european nu are vreo obligație să respecte sugestiile primite. După prezentarea celor doi medici, discuția a continuat între UEFA și cluburile participante.  

Cele mai importante campionate din Europa au pierdut deja 4,1 miliarde de euro din cauza întreruperilor cauzate de pandemie iar colapsul ar fi inevitabil dacă nu se reiau competițiile. Totuși, unele cluburi nu sunt de acord să joace cu spectatori în perioada imediat următoare, pentru că așa ar crește riscul infectării jucătorilor.

Vizualizări: 330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: