Pandurii se opune reluării campionatului

Sezonul de fotbal actual, chiar dacă se va relua mai târziu, meciurile se vor juca, cel mai probabil, fără spectatori, după cum au precizat oficialii FRF. Pandurii Târgu Jiu nu este de acord însă cu această reluare considerând decizia ca fiind una pripită care ar afecta financiar cluburile.

Pandurii Târgu Jiu speră ca actualul sezon să nu se reia fără spectatori, variantă pe care FRF vrea s-o ia în calcul după încheierea stării de urgență în România din cauza coronavirusului. Directorul sportiv al gorjenilor, Camilian Floroiu, a spus că motivul nu e legat de faptul că echipa se află pe ultimul loc în Liga 2, fără șanse de salvare de la retrogradare, ci că jucătorii ar fi supuși, în continuare, riscului de infectare cu COVID-19.

Nici jucătorii echipei din Târgu Jiu nu sunt de acord cu reluarea campionatului pentru că riscă să se accidenteze jucând meciurile prea des. ”Chiar dacă e o decizie radicală, e, în același timp, una corectă, pentru că acest haos nu se va termina prea curând. Nu cred că sunt soluții pentru alte scenarii. Ar trebui ca federația să se gândească și la noi, fotbaliștii. Eu nu-mi doresc să se reia campionatul, fiindcă va fi foarte greu pentru noi, ca jucători. Automat, se vor juca două meciuri pe săptămână, iar toată pregătirea pe care am făcut-o în iarnă s-a pierdut în această pauză forțată”, a spus unul dintre căpitanii echipei Pandurii, Andrei Şendroiu, citat de liga2.ro. Şendroiu s-a mai confruntat cu o accidentare de lungă durată şi se teme probabil de o recidivă în cazul în care s-ar juca meciuri la 2-3 zile.

Pandurii se află pe ultimul loc în Liga 2, la 16 puncte sub linia care asigură menținerea în eșalonul secund. În primele trei etape din 2020, echipa antrenată de Călin Cojocaru a fost învinsă, la scor, de CSM Reșița (4-1), ACS Viitorul (4-0) și FC Argeș (4-0). Din sezonul 2019-2020 al Ligii 2 mai sunt de disputat 14 etape.

Vizualizări: 387

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: