Ministrul Sănătăţii nu este de acord cu reluarea fotbalului

Şefii fotbalului românesc au emoţii cu privire la reluarea campionatelor în luna iunie. Incertitudinea planează în continuare asupra reluării campionatelor după ce ministrul Sănătăţii a spus că nu se gândeşte la aşa ceva. În aceste condiţii sunt şanse mari ca întrecerile să nu se reia nici la începutul lunii iunie

Sportul nu reprezintă o prioritate în momentul de față pentru nimeni, mai ales că pandemia de coronavirus continuă să facă tot mai multe victime. Sunt șanse mari ca pauza să se prelungească și după începutul lunii iunie, atunci când se credea că reluarea întrecerilor din fotbalul românesc ar putea avea loc. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a confirmat acest lucru luni, într-o intervenție telefonică la Digi 24. În momentul de față, toate discuțiile care se poartă, cu referire la remedierea problemelor, privesc în primul rând sistemul medical și deschiderea anumitor sectoare de muncă. ”Nu, nu ne gândim la reluarea fotbalului. Ne gândim la locurile de muncă, la deschiderea unor anumite spaţii, dar nu la adunările cu număr mare de oameni”, a declarat Nelu Tătaru pentru Digi 24.

FRF anunţase pe site-ul oficial că a decis crearea unui grup de lucru pentru a identifica modificările și completările necesare pentru ROAF și RSTJF. Din acesta fac parte reprezentanți din cadrul FRF, LPF, AFAN, reprezentați ai echipelor din eșaloanele doi și trei, futsal și fotbal feminin din Comitetul Executiv FRF. Se are în vedere găsirea unor variante fezabile cu privire la modul în care s-ar putea relua campionatele.

Obiectivul este să se reia competițiile și sezonul să se încheie pe teren, chiar dacă acesta va fi prelungit. Astfel, se dorește crearea unui concept unitar dedicat disputării meciurilor, cu un număr minim de persoane implicate în organizare și cu un timp minim de implicare pentru acestea, de la responsabilii pentru buna desfășurare a meciului, până la reprezentanții media. De asemenea, se va stabili și un protocol medical care să fie respectat de toate cluburile angrenate în competiție, a precizat FRF.

Vizualizări: 245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: