Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război

Azi este o zi foarte importantă! Curtea Constituţională va analiza cererea PD-L de  neconstituţionalitate a moţiunii de cenzură introdusă de PNL. Democrat liberalii acuză iniţiatorii că nu mai puteau introduce această moţiune deoarece o mai făcuseră încă odată în această sesiune, iar prevederea constituţională dă dreptul fiecărui parlamentar să iniţieze o singură dată o moţiune în interiorul aceleaşi sesiuni parlamentare. Dacă  judecătorii vor decide că moţiunea este neconstituţională, atunci mâine nu se va mai discuta în parlament moţiunea urmând, dacă se doreşte cu orice chip căderea guvernului, ca o altă moţiune să fie semnată de parlamentarii PSD care încă nu au făcut-o. Dacă judecătorii vor stabili că moţiunea este constituţională atunci, marţi, parlamentul o va lua în discuţie şi la ce furie oarbă s-a declanşat de la plecarea PSD de la guvernare cu siguranţă va fi adoptată. În acest caz guvernul pică dar rămâne pe loc până la venirea unui alt guvern legitim.

Preşedintele va numi un alt prim-ministru sau tot pe acesta care va forma un nou guvern. Guvernul se va duce pentru votul de confirmare în parlament, iar parlamentarii pot sau nu să-i dea votul de investitură.  Partidele din opoziţie îşi doresc pentru perioada care a mai rămas până la alegeri un guvern tehnocrat. Până la alegerile prezidenţiale preşedintele nu are de ce să nu-şi dorească la fel pentru a mai potoli bulgărele de zăpadă care a început să se rostogolească. După alegeri  cu siguranţă se va dori alt guvern care ar trebui să fie format, funcţie de ce susţinere parlamentară poate avea. La ora actuală nici un partid nu poate face guvern monocolor pentru că aşa a ieşit la votul de anul trecut. Vrem sau nu vrem se pare că tot un Guvern de coaliţie va trebui să avem. De coaliţie, de coaliţie, dar care coaliţie că am văzut unde a dus ultimul de acest fel! Dacă ne luăm după Radu Berceanu se pare că vom avea ce tocmai am spart, guvern PSD-PD-L. Ieri, Berceanu a afirmat public că-şi doreşte o guvernare alături de PSD, dar nu-şi doreşte o guvernare alături de PNL. Afirmaţia a şocat pe toată lumea pentru că exact acest tip de guvern am avut până zilele trecute şi a văzut toţi cum a funcţionat!

Poate că Berceanu nu şi-a dus până la capăt ideea şi nu ne-a spus că reluarea alianţei se va face fără Mircea Geoană în fruntea partidului care va pierde alegerile şi odată cu ele şi funcţia din partid. Nu ne-a mai spus că nici Hrebenciuc nu are prea multe zile dacă nu-i iese candidatul preşedinte.  Despre Vanghelie să nu mai vorbim că după ce va pleca Geoană nu va mai avea pentru cine să garanteze, dar nici nu va mai fi cineva care să garanteze pentru el.  Probabil că Berceanu s-a referit la o guvernare cu PSD care va avea în frunte alţi oameni decât cei care sunt vizibili acum. Pentru că dacă vrea o guvernare pur şi simplu cu PSD am serioase semne de întrebare cu privire şi la moralitatea lui politică şi la respectul pe care ni-l datorează pentru cei 20 de ani de când îl tot trimitem în Parlament!

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: