ULTIMATUM: Barăcile ACH, demolate în trei luni

Chiriaşii din barăcile ACH vor fi nevoiţi să se mute până la sfârşitul lunii martie. Aceasta este ultimatumul acordat de fraţii Băloi, proprietarii terenului de sub barăci. Decizia a fost luată în urma discuţiilor cu reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu care la sfârşitul anului trecut au cerut un răgaz pentru finalizarea locuinţelor sociale.

Deşi nu s-au putut folosi de teren, Iulian Băloi şi fraţii săi au plătit municipalităţii miliarde de lei vechi drept impozit. De peste patru ani li s-a reţinut din pensii câte 4 milioane de lei pentru datoriile de la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale. În cele din urmă autorităţile i-au păsuit de plata impozitului, iar fraţii Băloi îşi primesc pensiile fără reţineri din toamna anului trecut.

Proprietarii terenului din ACH vor începe acţiunea de demolare a barăcilor la sfârşitul lunii martie. La solicitarea primăriei, fraţii Băloi au acordat un ultim termen chiriaşilor pentru ca aceştia să se poată muta. Deşi chiriaşii trebuiau evacuaţi încă din toamnă, autorităţile locale au cerut un răgaz de câteva luni pentru a se putea realiza racodurile la reţelele de utilităţi ale locuinţelor sociale şi ANL din zona Narciselor. „Conducerea Primăriei Târgu Jiu ne-a rugat să-i mai păsuim pe chiriaşi până la sfârşitul lunii martie întrucât nu au putut fi date în folosinţă locuinţele sociale. Împreună cu reprezentanţii municipalităţii am fost la faţa locului şi am văzut că încă se lucrează la realizarea racordurilor la reţelele de utilităţi. Data de 31 martie este ultimul termen pe care îl mai acord. De această dată, nu mai accept nici un rabat. Autorităţile nu mai au ce motive să invoce. Vremea nu e chiar aşa de păcătoasă încât să nu permită finalizarea racordurilor în mai bine de trei luni”, a declarat Iulian Băloi, unul din proprietarii terenului din ACH.

După mai bine de patru ani, primăria a făcut o concesie şi i-a scutit pe proprietari de la plata impozitului. “Din anul 2008 şi până în toamnă am plătit impozit pentru un teren de care nu ne-am putut folosi. Primăria a încasat chirii, iar mie şi fraţilor mei ni s-au reţinut lunar câte 4,2 milioane de lei vechi din pensii. Pe baza demersurilor care s-au făcut, în cele din urmă am reuşit să ne primim pensiile integral. Încă de la început am fost păgubit de către primărie. Când am primit terenul figura ca teren agricol, iar apoi l-au trecut la teren curs construcţii, pentru care impozitul este mult mai mare. Noi nu ne-am folosit de teren în ciuda faptului că există o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă”, a mai precizat Iulian Băloi.

LOCUINŢE

Din cele 98 de familii care au ocupat barăcile ACH, doar 60 şi-au depus dosarele în vederea obţinerii unor locuinţe sociale din partea Primăriei Târgu Jiu. De asemenea, aproximativ 10 au fost deja mutate de către ACH în alte colonii din apropierea şantierelor, iar unii dintre chiriaşi au fost depistaţi că sunt proprietari de terenuri şi locuinţe în Târgu Jiu, Tismana, Baia de Aramă, Peştişani şi Vrata (Mehedinţi).

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: