Un primar a demonstrat în instanță că a tăiat ambrozia din comună

O primărie din județul Gorj a demonstrat în instanță că a respectat legea privind înlăturarea ambroziei, planta care provoacă serioase alergii. Primăria Dănești a fost amendată de Garda de Mediu cu suma de 5.000 de lei, pentru că nu a distrus ambrozia din localitate. 

Comuna Dănești se numără printre puținele localități din Gorj, acolo unde autoritățile locale s-au mobilizat exemplar pentru distrugerea ambroziei.  Anul trecut în septembrie, timp de o săptămână, angajații au luat la pas toată comuna ca să distrugă această plantă. Au fost trimise și somații la cetățeni ca să taie ambrozia din gospodării.


În ciuda acțiunilor autorităților de la Dănești în lupta cu ambrozia, primăria a fost sancționată de la Garda de Mediu cu 5.000 de lei. Contravenția aplicată a fost contestată în instanță, iar primăria a avut câștig de cauză. Primarul susține că i s-a tras de la un control al prefectului de Gorj de la acea dată.

”Amenzile pentru ambrozie, date de Garda de Mediu la comandă politică, au fost anulate în instanță. Este adevărat că anul trecut am primit o amendă foarte mare pentru bugetul primăriei Dănești. Este vorba de 5.000 de lei, amendă aplicată anul trecut la indicațiile exprese ale prefectului de Gorj. Nu mi se pare normal ca instituțiile de control să aplice sancțiuni la indicațiile superiorilor pe criterii politice. Mă bucur că instanța a făcut dreptate în acest caz”, a declarat primarul din comuna Dănești, Mădălin Paliță.

Vizualizări: 5,493

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: