Ultimatum pentru șefii de la Pandurii

Clubul Pandurii a fost amendat pentru că nu a plătit salariile. 10 mii de lei a fost sancțiunea primită de la inspectorii de muncă, care au dispus achitarea salariilor restante până în ziua de 8 martie. În cazul în care nu se va conforma, riscă amenzi și mai mari, a fost avertismentul lui George Romanescu, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Cei 20 de angajați ai Clubului Pandurii nu au mai primit salariile de aproape un an. În noiembrie, anul trecut, au primit un salariu parțial. În total, gruparea de fotbal trebuie să achite lefurile pe 11 luni salariaților. După ce situația a fost sesizată inspectorilor de muncă, a venit și amenda. „În urma desfășurării unui control, au fost descoperite întârzieri foarte mari la plata salariilor. Angajatorul a primit o amendă de 10 mii de lei, o amendă destul de mare. I s-a dat un termen concret, ca până pe data de 8 martie să plătească toate salariile restante la toți angajații pe care îi are clubul, în caz contrar riscând amenzi la fel de mari. Acest control a fost făcut urmare a unor informații care au apărut, urmare a unor sesizări și ne-am deplasat, am efectuat un control și am aplicat o amendă destul de mare”, a transmis George Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj.

Marin Golea, administrator special al clubului aflat în insolvență, a spus că “ITM-ul a venit în control ca urmare a sesizării unui antrenor de la centrul de copii şi juniori”. Golea a explicat că salariile nu pot fi date: “Controlul nu poate decât să dea o amendă. Nu pot da salariile din urmă, chiar dacă am bani, când sunt conturile blocate nu poţi da salarii decât cu două luni în urmă, aceasta este legea şi este o regulă a băncilor ori ei au de luat multe salarii din urmă”.

Vizualizări: 774

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: