Pandurii renaşte la fiecare şase luni. „Nu pornim favoriţi la niciun meci“

Pandurii Târgu Jiu a pierdut o serie de jucători buni în pauza de iarnă, dar echipa continuă să surprindă printr-un joc bun, de nivelul Ligii a doua. La fel s-a întâmplat şi în vara anului trecut, dar şi în iarna lui 2018, când foarte mulţi jucători au plecat şi au fost aduşi tineri.

Pandurii a pierdut mai bine de jumătate de echipă în iarnă, cinci jucători titulari au părăsit gruparea gorjeană şi, dacă includem la pierderi şi pe Ciobanu, care va lipsi câteva luni, practic Adrian Bogoi a mai rămas cu câţiva dintre titulari pe teren, completând lotul cu jucători tineri, majoritatea veniţi din liga a treia.

Pîrvulescu, Nsiah, Moussa, Cenaj şi Skoric sunt jucători care în sezonul acesta, în prima parte a campionatului, au fost titulari. Cu ei în teren Pandurii s-a clasat pe locul zece la finalul anului  şi a avut evoluţii lăudabile în meciuri cu echipe mai bine cotate. Fără ei pe teren însă, şi cu şapte debutanţi în primele două etape, Pandurii reuşeşte să menţină ritmul bun de joc, deşi nu a câştigat decât un punct, cel din deplasarea de la Mioveni.

Au debutat şapte jucători noi în două etape

Antrenorul Adrian Bogoi s-a plâns mereu că este nevoit să o ia de la capăt cu jucători tineri, situaţia fiind însă mult mai complicată acum, când  a completat lotul cu nouă jucători tineri şi foarte tineri, cei mai mulţi sub 20 de ani.

Costache, Bratu, Dinu, Tănăsoiu, Kim, Cristea, Tudor, Dodoi şi Oiţă sunt toate noutăţile din lotul pandurilor, iar şapte dintre ei deja au debutat în primele două etape. După meciul din ultima etapă însă, Bogoi pare mulţumit de rezultat şi de joc, însă nu uită nici greşelile comise de tinerii săi jucători: „Am spus că mergem la meci să ne batem pentru cele trei puncte şi asta am încercat. Am jucat destul de bine la Mioveni, dar sigur că am făcut şi câteva greşeli. Una peste alta sunt mulţumit şi de joc şi de punctul acumulat pentru că am jucat împotriva unei echipe foarte bune. Jocul ne dă încredere pentru viitor. Important e că nu ne ducem la meci învinşi de la început şi vrem să obţinem maxim de la fiecare meci şi asta vom face şi pe viitor”.

Antrenorul care a trimis pe teren cei mai mulţi jucători debutanţi în Liga a doua în primele două etape nu este foarte optimist, dar pare dispus să formeze din nou o echipă. Şi la meciul de la Mioveni tehnicianul pandurilor a avut probleme şi a mai trimis pe teren trei debutanţi, după cei patru din meciul cu Petrolul.

Acesta avertizează însă că nu va fi uşor deloc să formeze o echipă competitivă în acest sezon, dar spune că va încerca.  „Ne aşteaptă meciuri foarte dificile.  Nu pornim favoriţi la niciun meci cu absolut nici o echipă de la nivelul Ligii a doua, pentru că noi suntem o echipă foarte tânără cu mulţi jucători veniţi din eşaloanele inferioare. Au venit, unii dintre ei, de scurt timp la Pandurii, dar vom încerca pe parcurs să formăm o echipă competitivă. Sper să şi reuşim”, spune antrenorul Adrian Bogoi,  care rămâne şi în acest an cu cea mai tânără echipă din Liga a doua, mai mult de jumătate din lot fiind jucători sub 20 de ani.

Vizualizări: 964

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: