Reîncepe lupta gorjenilor pentru Liga a III-a 

Lupta pentru promovarea în Liga a III-a se va relua în acest week-end când AJF Gorj a programat etapa a 16-a din Campionatul Judeţean, Liga a IV-a. Tot în acest week-end se reia campionatul de Juniori A1 precum şi Campionatul Judeţean al Ligii a V-a, unde sunt programate meciurile din etapa a 18-a.

Campionatul judeţean gorjean este unul foarte puternic, dovadă şi numărul mare de echipe care încă mai speră la titlul de campioană şi, eventual, la o promovare în Liga a III-a.

Sorţii le-au ajutat puţin pe echipele din Gorj care vor avea în faţă, la meciul de baraj, un adversar dintr-un campionat mult mai slab, o echipă din Mehedinţi, un campionat cu foarte puţine echipe. La Gorj în schimb mai speră la locul I la finalul acestui sezon primele opt clasate la finalul turului. Teoretic şi echipele clasate sub acest loc opt mai pot spera, dar e foarte greu având în vedere lupta dintre cele aflate pe primele locuri.

Știința Turceni se află pe locul I şi are şi condiţii foarte bune pentru a promova şi pentru a juca în Liga a III-a, dar nici Vulturii Fărcășești nu stau rău în clasament, având acelaşi număr de puncte, 38, ca prima clasată. Locul trei este ocupat de campioana din sezonul trecut, Petrolul Bustuchin, care are 34 de puncte după tur şi vrea să încerce şi în acest an să treacă de meciul de baraj.

„La Bustuchin, în momentul de față, există o bază sportivă peste nivelul Ligii a III-a. Avem la dispoziție un teren cu iarbă naturală, impecabil, o sală de sport, un teren sintetic, vestiare moderne, masă după fiecare antrenament. Toate aceste dotări se datorează domnului primar Ion Ciocea, un om care este pasionat și iubește fotbalul”, a declarat recent antrenorul Cosmin Frimu.

Cu şanse de a fi campioane se menţin şi echipele de pe locurile 4-8, Gilortul Tg Cărbunești  cu 32 de puncte, Petrolul Ticleni cu 29 de puncte, Unirea Crușeț cu 28 de puncte, Jiul Rovinari 2016 cu 27 de puncte şi Internațional Bălești cu 27 de puncte.

În concluzie, se anunţă un campionat atractiv la Liga a IV-a Gorj şi meciuri care mai de care mai interesante, atât între aceste opt formaţii cu şanse reale de a ocupa locul I, dar şi cu celelalte formaţii din judeţ care vor încerca să le pună probleme.

Sâmbătă şi duminică se joacă meciurile din etapa a 16-a, prima din retur, derbiul etapei fiind Știința Turceni -Gilortul Târgu Cărbunești, un meci interesant fiind şi cel de la Rovinari dintre ocupantele locurilor 5 şi 6, Jiul Rovinari 2016 - Unirea Crușeț.

Galerie foto





Vizualizări: 728

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: