Fotbaliștii cer autostradă. Protestul de 15 minute

Omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi a avut succes şi în lumea fotbalului în demersul său de a cere într-un mod inedit o autostradă. Fotbaliştii suferă foarte mult din cauza lipsei unei autostrăzi, mai ales în Moldova, pentru că petrec mult timp pe drumuri atunci când se deplasează la meciuri.

Echipele din Liga I nu sunt, să spunem, atât de afectate prin prisma faptului că au un buget  generos şi îşi permit fie închirierea unui avion, fie să plece cu două sau trei zile înainte de meci. Dar în Liga a II-a şi  a III-a, unde bugetele sunt de zeci de ori mai mici, orice zi pe drum şi orice cazare de o noapte în plus contează foarte mult. Trecând peste oboseala jucătorilor acumulată în aceste drumuri lungi. Aşadar, este de înţeles de ce demersul lui Mandachi de a suspenda activitatea firmelor sale timp de 15 minute, pe data de 15 martie, la ora 15.00, în tentativa de a sensibiliza Guvernul să construiască autostrăzi, a avut impact şi în lumea fotbalului.

Dorin Goian, antrenorul echipei din Rădăuţi a anunţat că va  întrerupe activitatea timp de 15 minute, pe 15 martie, la ora 15:00. ”Accept şi eu provocarea. Dacă voi fi în antrenament, voi sta 15 minute în vestiar. Îi provoc pe Mateiu, Kelic şi Dimitrov să facă acelaşi lucru”, a scris pe facebook şi Andrei Cristea. 

Antrenorul Politehnicii Iaşi, Flavius Stoican, fost antrenor şi la Pandurii,  a acceptat să se alăture acestui protest şi a declarat că va întrerupe antrenamentul timp de 15 minute.

Pandurii au şi ei probleme mari din cauza deplasărilor lungi pe drumuri  din zone fără autostrăzi, anul trecut erau nevoiţi să plece cu două zile înainte pentru meciurile de la Miroslava (Iaşi) iar în acest sezon au avut o deplasare lungă la Bacău.

Vizualizări: 1,287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: