Ultimele pregătiri pentru alegerile parlamentare

Pregătirile pentru alegerile parlamentare sunt pe ultima sută de metri. Primarii au primit deja copiile listelor electorale permanente, iar astăzi începând cu ora 13.00 se vor distribui buletinele de vot. Edilii locali vor sigila încăperile în care vor fi depozitaţi sacii cu buletinele de vot. Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, în noaptea de 9/10 decembrie, zona centrală a fi rezervată maşinilor care vor transporta buletinele de vot.

Structurile aparţinând M.A.I. vor prelua paza secţiilor de votare în ziua de 8 decembrie 2012, începând cu ora 18.00. Buletine de vot vor fi predate, sâmbătă, preşedinţilor secţiilor de votare care împreună cu membrii birourilor electorale,  reprezentanţi ai tuturor partidelor şi alianţelor politice, le vor recepţiona şi gestiona împreună. În cadrul circumscripţiei electorale judeţene Gorj au fost organizate un număr de 325 de secţii de votare, dispuse în 289 de locaţii, paza lor urmând a fi asigurată de 400 de poliţişti, 122 jandarmi, 216 lucrători ISU Gorj şi cadre de la alte structuri ale M.A.I.

Secţiile de votare din Gorj se vor deschide duminică la ora 07.00 şi se vor închide la orele 21.00. În ziua votului, peste 400 de lucrători ai unităţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţul Gorj, din care 164 de poliţişti, 108 jandarmi şi 73 de poliţişti locali vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale şi  vor fi în permanenţă pregătiţi să acţioneze, dacă situaţia operativă va impune acest lucru. După numărarea voturilor, preşedinţii şi locţiitorii de la secţiile de votare însoţiţi de jandarmi sau poliţişti se vor deplasa la Târgu Jiu. “Este extrem de important ca totul să decurgă foarte repede. În seara votului, după ce s-au încheiat procesele verbale, preşedinţii şi locţiitorii de la secţiile de votare însoţiţi de jandarmi sau poliţişti vor veni la Casa de Cultură. Pentru a se evita îmbulzeală accesul în Instituţia Prefectului, la Biroul Electoral Judeţean, se va face în baza unui bon de ordine. În condiţiile în care se va aglomera sala Casei de Cultură a Sindicatelor, preşedinţii şi locţiitorii vor fi dirijaţi către Sala Sporturilor. Ne aşteptăm să fie în jur de 1500-1700 de persoane”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj.

PARCARE

Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, zona centrală va fi rezervată pentru parcarea maşinilor ce vor transporta buletinele de vot. “Zona centrală va fi rezervată maşinilor care vor veni la Târgu Jiu cu buletinele de vot. Cei de la poliţie vor elibera permise de parcare pentru toate autoturismele care vor transporta buletinele de vot”, a precizat Sorin Arjoca.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: