Ultimele pregătiri pentru întoarcerea copiilor în bănci

Primarii din Gorj au intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile înainte ca elevii să revină în clase după câteva luni în care au făcut cursuri doar online. Edilii dezinfectează din nou clasele și se asigură că vor exista stocuri suficiente de materiale de protecție și substanțe dezinfectante. Autoritățile din Peștișani sunt aproape de a atrage 400 de mii de euro, fonduri europene, ca să cumpere tuneluri dezinfectante, măști și nebulizatoare.

Primarul din Peștișani, Cosmin Pigui, a explicat că școlile din localitate sunt pregătite să-și primească elevii. Există stocuri suficiente atât de măști de protecție, cât și de substanțe dezinfectante.

În plus, sălile sunt dezinfectate în aceste zile pentru ca atât elevii, cât și profesorii să fie în siguranță. „Avem condiții. Și distanțare, și măști, dezinfectanți. Avem cel puțin 100 de dispensere în unitățile de învățământ pentru dezinfectanți și am depus un proiect în valoare de 400 de mii de euro, pe fonduri europene. Vom achiziționa tuneluri de dezinfectare, 140 de mii de măști, dezinfectanți, lămpi de dezinfecție în fiecare încăpere din unitățile de învățământ, nebulizator care dezinfectează aerul în orice încăpere. Avem ceasuri speciale care vor monitoriza sănătatea cadrelor didactice și se transmite totul într-un server. Această pandemie nu se va încheia prea curând”, a mai spus Pigui, la Radio Impact.

Tot cu bani europeni, primăria vrea să cumpere și câteva sute de tablete pentru copiii din comună. „Eu voi obține această finanțare și voi asigura copiilor condiții. părinții își pot trimite copiii liniștiți la școală ca să nu mai facă școală online. Am un proiect depus tot pe finanțare europeană pentru tablete. Aștept aprobarea. Vorbim de 330 de tablete. Diferența de tablete necesare se regăsește în alte două proiecte pe care le-a făcut unitatea de învățământ, vreo 100 de tablete. Mai sunt și copii care nu au nevoie de tablete. La grădiniță și la postliceală”, a mai explicat primarul din Peștișani.

De săptămâna viitoare, toate școlile din Peștișani s-ar putea redeschide și elevii vor fi așteptați în clase. Asta pentru că localitatea numără puține cazuri de Covid 19.

Vizualizări: 1,649

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: