Un an de puşcărie pentru furt de curent

S-a branşat de capul său la reţeaua electrică, sperând că nimeni nu îi va descoperi improvizaţiile făcute pentru a evita plata energiei consumate, dar a sfârşit prin a primi o condamnare care aproape îl trimite în spatele gratiilor.

Un gorjean a fost condamnat acum la Judecătoria Motru după ce a fost reclamat de distribuitorul de energie pentru branşamentul ilegal pe care şi-l făcuse singur. Pedeapsa dispusă de instanţă pare menită să îi pună pe gânduri pe cei aflaţi în astfel de situaţii. „Stabileşte pedeapsa de 10 luni închisoare în sarcina inculpatului Cotoi Bujor, pentru săvârşirea infracţiunii de furt (…). Stabileşte pedeapsa de 6 luni închisoare în sarcina aceluiaşi inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de executare sau folosire de instalaţii clandestine pentru ocolirea echipamentelor de măsurare (…), constată concurente faptele şi stabileşte în sarcina inculpatului o pedeapsă rezultantă de 1 an închisoare”, au decis judecătorii.

Verdictul nu este definitiv, magistraţii suspendând executarea pedepsei pentru un termen de supraveghere de 2 ani. În acest interval de timp, inculpatul trebuie să fie la dispoziţia autorităţilor, având obligaţia să achite şi prejudiciul de circa 8.500 de lei adus CEZ Distribuţie SA.

Vizualizări: 1,022

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: