Un bărbat din Republica Moldova, afaceri necurate la Padeş

In urma unor verificari efectuate in colaborare cu reprezentantii I.P.J. Gorj, a fost identificata o societate comerciala cu sediul social declarat in comuna Pades, care are ca administrator o persoana din Republica Moldova, si care in perioada 2010 – 2013 a derulat tranzactii comerciale cu mai multe firme din judetele Gorj, Mehedinti, Caras Severin si Dolj, fara a conduce evidente contabile si fara a declara la organele fiscale veniturile obtinute, respectiv impozitele si taxele aferente acestora. Garda Financiară anunţă că a fost inaintat la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj un act de sesizare penala cu un prejudiciu total estimat la suma de 2.916.053 lei.


Administratorul legal al societatii respective a refuzat sa prezinte evidenta financiar contabila si gestionara privind activitatea desfasurata de firma, fapt ce a condus la efectuarea unor verificari la societatile care au inregistrat si declarat tranzactii cu aceasta firma.

Astfel, au fost identificate 12 societati comerciale care in perioada 2010 – 2013 au primit in calitate de clienti ai acestei firme, facturi fiscale in valoare de 8.442.419 lei, fara ca acestea sa fie declarate la organele fiscale de catre firma emitenta.

            Aferent acestor venituri neinregistrate si nedeclarate, s-a estimat ca societatea in cauza nu a colectat si declarat TVA in suma de 1.565.353 lei si nu a calculat si declarat impozit pe profit in suma de 1.100.331 lei.

            De asemenea, aferent facturilor de livrare emise, reiese ca in perioada 2010 - 2012 au fost comercializate importante cantitati de agregate minerale (produse de balastiera exploatate din albiile raurilor din zona Pades), fara a detine permis sau licenta de exploatare.

            Pentru cantitatile de agregate minerale comercializate, respectiv 145.848,11 tone agregate, a fost estimata redeventa miniere cuvenita bugetului de stat, necalculata si nedeclarata in suma de 250.369 lei.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: