Un bătrân de 77 de ani, batjocura poliţiştilor

Un bătrân de 77 de ani din Târgu Jiu, Vasile Bălăşoiu, şi-a propus să facă de râs trei poliţişti gorjeni. Omul este un vechi „prieten“ al acestora şi de-a lungul vremii a depus zeci de sesizări la Inspectoratul de Poliţie Gorj sau la Ministerul de Interne. De câteva sute de ori a fost în audienţă la comandaţii Poliţiei Gorj, mai spune omul. Acum are două procese după ce a contestat două amenzi, pentru insultă şi alarmă falsă la 112. Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, spune că sesizările bătrânului nu se confirmă.

Povestea bătrânului a mai apărut şi în alte publicaţii din Gorj, ştie că nu poate face ceva împotriva poliţiştilor, dar s-a hotărât să-i facă de ruşine. „Să afle opinia publică ce fac aceşti oameni, care dacă nu ar avea uniforma ar fi bătuţi de oameni“, precizează nea‘ Vasile.

Târgujianul Vasile Bălăşoiu are două procese pentru anularea unor amenzi, una pentru alarmă falsă la 112 şi alta pentru că a înjurat trei poliţişti. Omul spune că de fiecare dată când a avut de-a face cu oamenii legii nici nu a ştiut că a fost amendat pentru că procesul verbal a fost completat „în birou“. De altfel, în procesele verbale se specifică faptul că cel amendat nu e „la faţa locului“. 

Totul a început în iunie, când mai mulţi tineri se distrau bătând la uşa bătrânului şi fugind. Omul a sunat la poliţie, iar după mai bine de o oră a venit acasă o echipă de trei poliţişti. „Am solicitat sprijinul poliţiştilor pentru că erau nişte copii care-mi băteau la uşă şi fugeau. După o oră şi 40 de minute au venit şi ei. Aud bătând tare la uşă, deschid, venise o echipă de trei, de parcă era o crimă, doi poliţişti, Daniel Rovenţa şi cu unul Băcescu şi cu o femeie. Atunci eu am zis, ce baţi mă aşa la uşă, e uşa lui tac-tu, nu vezi butonul de sonerie, şi atunci Băcescu m-a scuipat, în hol, în casa mea. Şi tot mie-mi dă amendă, un bătrân de 77 de ani, dar el că m-a scuipat nu m-a insultat?“, povesteşte gorjeanul. Vasile Bălăşoiu mai are necaz pe un poliţist, Vasile Daniel Mămară, despre care a trimis zeci de sesizări la MAI, iar la un moment dat un reprezentant al Ministerului a venit la Gorj pentru a cerceta cazul. Mămară a fost retras din zona Olari, de lângă blocul lui Bălăşoiu, pe unde-şi făcea serviciul. „Până la urmă o să-mi facă ei ceva, dar aşa sunt, nu pot să nu lupt...“, încheie târgujianul.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: