Un cerb şi două ciute, omorâţi în Defileu

În ziua de 20 martie a.c., orele 15,25, poliţiştii din cadrul Poliţiei Orşului Bumbeşti Jiu, au fost sesizaţi de către C.I., despre faptul că în zona Parcului Naţional Defileul Jiului, în zona „Conacul lui Călin”,situat la circa 1 km de DN 66 – Zona Meri, au fost găsite cadavrele a 3 cervide (două ciute şi un cerb).

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Bumbeşti Jiu, împreuna cu poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Expolzivi şi Substanţe Periculoase, însoţiţi de reprezentanţi ai Asociaţiei de Vânătoare „Gorunul”şi Parcului Naţional Defileul Jiului, constatându-se că aspectele semnalate se confirmă.

În urma cercetării la faţa locului, s-a constatat existenţa în zona respectivă a cadavrului unui cerb în stare de putrefacţie, decapitat, precum şi alte două cadavre de ciută aflate în stare avansată de putrefacţie, fiind identificate scheletele acestora. Cele trei cadavre erau dispuse pe o suprafaţă de 300 - 500 mp, fără a fi descoperite pe corpul acestora laţuri sau alte dispozitive de prindere.  În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 42 al. 1 din Legea 407/2006.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: