Un consilier local sare în ajutorul unei familii necăjite din Alimpeşti

Un consilier local din comuna Alimpești ajută la reconstruirea casei celei mai necăjite familii din localitate. Leonida Belgher a reușit să achiziționeze tâmplăria, însă e nevoie de multe lucruri pentru reabilitarea casei în care trăiesc zece suflete. Consilierul a făcut un apel la gorjenii cu suflet, pentru a-l ajuta în acest demers.

Sabina și Ion Rădescu locuiesc într-o casă bătrânească din satul Sîrbești, comuna Alimpeşti, împreună cu cei opt copii ai lor, cinci fete și trei băieți. Copiii au vârste de la 6 luni la 17 ani, iar imobilul în care trăiesc este degradat, prezentând fisuri pe la toate ferestrele și ușile, iar pe alocuri tencuiala s-a desprins. Pereții sunt înnegriţi de fumul scos de sobele vechi. Familia are venituri modeste, cu toții trăind din ajutorul social, care se ridică la 700 de lei/lună. Capul familiei, Ion Rădescu, spune că abia face față cheltuielilor cu hrana și tratamentul soției, grav bolnave, aşa că nici pomeneală de mici „cârpeli” la casă.

„Să redăm împreună bucuria acestor copii”

Un consilier local s-a gândit însă la ei și este hotărât să le creeze condiții mai bune de trai. Leonida Belgher a reușit până acum să procure șase ferestre și trei uși, fiind ajutat de prieteni și cunoscuți. Cei care l-au ajutat în acest demers este Florin Dumitrescu, care are o firmă de termopane în Târgu Jiu, dar şi patronul de la Onu Gsm. Numai că nevoile familiei sunt mari. Consilierul a făcut un apel de solidaritate la gorjenii cu suflet. „Îi rog pe gorjenii cu suflet să fie alături de mine, să duc la bun sfârșit acest proiect. Este un caz umanitar. Casa poate să cadă în orice moment. Avem nevoie de materiale de construcții, însă cei care doresc să vină ca voluntari, îi aștept după sărbători, să redăm împreună bucuria acestor copii”, a declarat Leonida Belgher, consilier local la Alimpești.

Alesul local este hotărât ca după Paști să se apuce serios de treabă. A spus și de ce materiale mai este nevoie pentru a duce la îndeplinire acest deziderat: 40 metri pătraţi de parchet; 60-70 saci de ciment și încă pe atâția de multibat; 4 plase de sârmă a 6 metri; 2 sobe; 20 de plăci gips-carton; 6 baxuri de zăpadă artificială de 4-5 cm și 8 saci de tinci. Cei interesați pot să ia legătura cu Leonida Belgher la nr. de telefon: 0740/567.406. 

Familia are și un cont bancar în care poate primi donații, deschis pe numele Sabinei Rădescu: RO36BRD200SV55815702000.

Galerie foto







Vizualizări: 3,920

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: