Scandal major la Motru. Vor să suspende primarul!

Primarul PNL din Motru, Gigel Jianu, este amenințat cu suspendarea de către viceprimarul PSD Cosmin Morega. Consiliul Local din Motru nu funcționează, consilierii PSD și ALDE coordonați de viceprimarul Cosmin Morega sunt în continuă contradicție cu primarul Gigel Jianu. Ultimul conflict a fost generat de angajările la un centru social. Pe acest subiect a intervenit și Instituția Prefectului, care a decis că Hotărârea de Consiliu privind înființarea comisiilor de concurs de către Consiliul Local este ilegală. Angajările trebuie făcute până în iunie, altfel primăria trebuie să dea înapoi finanțarea de 1, 6 milioane de lei. Drept urmare, primarul Jianu a convocat o „ședință de îndată“ pentru revocarea acelei hotărâri. Nu a avut loc pentru că nu a fost cvorum deoarece au participat doar consilierii PNL. Vicele Morega susține că această hotărâre nu va fi revocată pentru că este legală. Ba mai mult, se gândește serios să inițieze suspendarea primarului.

Procesele verbale ale ședințelor de Consiliu Local din Motru, de pe site-ul primăriei, arată că nu este liniște. Ultimul conflict de la Primăria Motru este generat de angajarea a 10 persoane la un centru social.

Zece angajări, mărul discordiei

În februarie a fost votat un Regulament de înființare a unor comisii pentru angajarea acestor persoane. Aceste comisii sunt formate din salariați ai primăriei. Într-una dintre comisii, președinte este chiar vicele Morega. Vicele Morega susține că acest cămin este în subordinea Consiliului Local și astfel avea dreptul să numească aceste comisii. Primarul Jianu spune că acest cămin este în subordinea sa și că inclusiv Prefectura îi dă dreptate. „Nu pot să-i las să-și facă de cap. Or fi ei mulți și eu singur dar nu pot să accept bătaia de joc. Am sesizat Prefectura, care mi-a dat dreptate. Am decis să nu mai permit abuzurile acestea. Am avut o toleranță, dar la infinit nu se poate“, a explicat Gigel Jianu. Angajările la centrul social trebuie făcute până în luna iunie. Marți a fost convocată o ședință de îndată pentru revocarea acestor hotărâri, altfel Prefectura le va ataca în contencios-administrativ. Ședința nu s-a ținut pentru că nu s-au prezentat consilierii PSD și ALDE. Dat fiind că nu s-a rezolvat această problemă a angajărilor este posibilă retragerea finanțării de 1, 6 milioane de lei. Contactat telefonic pentru un punct de vedere, viceprimarul Cosmin Morega a declarat că acele comisii sunt legale. „Domnul primar s-a obișnuit așa, când vrea dumealui să facă ședință de îndată. Nu știu care era caracterul de urgență. I s-a pus pe cap, una -două ședință de îndată. Acea ședință nu-și avea rostul. Ce a păzit din luna a doua până a patra și nu a dat drumul la concursuri“, a spus Morega. Despre decizia Prefecturii Morega spune că: „A făcut presiune la Prefectură, presiune. Asta a făcut“.

Morega: Luăm în calcul suspendarea

Conflictul dintre cei doi capătă însă altă conotație. Vicele Cosmin Morega a deschis un subiect extrem de important: suspendarea primarului. „Este un pericol pentru această comunitate aducând prejudiciu de imagine comunității, societăților Consiliului Local, instituției, angajaților prin modul în care se manifestă zilnic. Iresponsabilitatea și răutatea pe care o arată zilnic. Chiar mi-e rușine că sunt coleg cu dumnealui“. Morega susține că oamenii cer suspendarea. „Chiar acum două zile am fost oprit de două doamne respectabile și care mi-au spus: domnul Cosmin, de ce nu faceți ceva și suspendați acest individ. Este un rău al comunității. S-a învrăjbit om cu om. Tot timpul critici angajații, societățile, localitatea, vezi doar lucruri negative. Pe buzele cetățenilor, de la o zi la alta, apare tot mai des cuvântul suspendare. Demisia ar fi prea ușor, nu are demnitate să-și dea demisia“. Viceprimarul Morega a mai declarat că are și argumente pentru declanșarea procedurii de suspendare. „Pe buzele tuturor apare mai des cuvântul suspendare și cred că se va întâmpla cât mai curând. Deja sunt motive care au periclitat siguranță cetățenilor. În urma deciziei pripite de a oprit iluminatul le-au vandalizat mașinile în zona A1, A2 și oamenii vor să facă plângere penală. Să vedem atunci. Cetățenii de la o zi la alta ne cer suspendarea acestui om“, a mai declarat Cosmin Morega.

Jianu: Nicio ședință nu este în regulă

Primarul din Motru susține că el a încercat să fie tolerant, însă nu mai poate suporta atitudinea vicelui și a consilierilor lui. „Este prima oară când aud așa ceva (n.r- de suspendare). Lucrurile sunt urâte la Motru și sunt generate chiar de Morega. Dacă din partea mea sau a consilierilor există o reacție este ca reacție la ce se întâmplă. Cu toate acestea, dorința de pace a fost mereu. Dar dacă a pus problema așa... Nu e nicio ședință în regulă, toate pornesc de la el și de ceilalți. Dovadă că și marți, dacă el a zis să nu se prezinte nimeni, nu s-au prezentat. Toți îi spun că este greșit ce face, atitudinea lui...“, a declarat primarul din Motru, Gigel Jianu. Primarul a mai spus că nu crede că această suspendare este solicitată de oameni, ci este vorba doar de dorința vicelui Morega. „Ca idei de dezvoltare nu are nimic, toate îmi aparțin. În oraș semnalele sunt cu totul altele“, a mai spus primarul.

Vizualizări: 11,805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: