Primarul cu cele mai multe proiecte. Vezi ce vrea să facă!

Număr record de proiecte depuse de un primar din județul Gorj. Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia, a depus la Ministerul Dezvoltării nu mai puțin de 17 proiecte pentru a atrage în comuna sa finanțări guvernamentale. Proiectele autorităților locale din Roșia de Amaradia vizează modernizarea iluminatului public, asfaltări de drumuri, construirea de toalete moderne la școli, dar și extinderea Liceului Tehnologic din localitate.

Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia, trage speranţa ca toate cele 17 proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării vor primi şi finanţare. Proiectele sunt depuse pentru fonduri guvernamentale și au intrat deja în evaluare, spune primarul. ”Am depus 17 proiecte, cred că am cele mai multe din tot județul Gorj, am depus la Ministerul Dezvoltării, au intrat în evaluare, așteptăm acum ordinul ministrului după care să ne cheme să semnăm contractul de finanțare. Am depus 17 proiecte numai la Ministerul Dezvoltării, pe fonduri guvernamentale”, a spus primarul Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Trei dintre proiecte se referă la construirea de toalete moderne ca anexe la trei școli, la școala primară cu clasele I-IV, la școala din Seciuri și la școala gimnazială din satul Rugetul. Un alt proiect vizează reabilitarea iluminatului public, presupune înlocuirea lămpilor clasice cu unele pe led și asta înseamnă o economie foarte mare. ”Pe fiecare an plătesc iluminatul public în jur de 100.000 lei, cu acest proiect aș economisi și aș ajunge să plătesc cam 30.000 de lei pe an plus că proiectul este și de extindere și în satul Dealul Viii, acolo unde nu este deloc iluminat și vom monta lămpi și în zonele nelocuite”, a spus Liviu Cotojman.

Extinde Liceul Tehnologic

Un alt proiect este de extindere și dotare a liceului din Roșia de Amaradia, unde se vine în prezent la școală în trei schimburi pentru că sălile sunt insuficiente. ”M-am gândit să mai construim șase săli de clasă, odată cu finalizarea acestor săli de clasă vom muta și clasele I-IV din școala din apropiere de primărie în trei săli din acestea noi construite și în locul școlii primare încercăm să aducem grădinița care acum funcționează în două spații improprii ca anexă pe lângă căminul cultural”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia. Alte proiecte vizează asfaltarea a câteva zeci de kilometri de drumuri. ”Un alt proiect se referă la asfaltarea celor 8,8 km de drum afectat în vară de calamități. În felul acesta nu vom mai avea probleme indiferent cât de mari ar fi ploile. Un alt proiect vizează tot asfaltarea a 11,7 km, tot ce înseamnă străzi principale din Roșia de Amaradia, și satul Rugetu și satul Șitoaia Becheni. Valoarea în bani a tuturor proiectelor este undeva la 27 milioane lei”, a mai spus primarul Liviu Cotojman.

Vizualizări: 9,807

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: