Lumina Sfântă de la Ierusalim, în bisericile din Gorj. Cine o aduce!

Adi Cîmpeanu, primarul comunei Runcu, este cel care va avea grijă și anul acesta ca Lumina Sfântă de la Ierusalim să ajungă și în bisericile din Gorj. Primarul va merge sâmbătă, la Aeroportul Băneasa din București, pentru a lua Lumina Sfântă, pe care ulterior, o va da mai departe și la lăcașele din cult de pe traseu.

Primarul comunei Runcu este singurul civil care are dreptul să aștepte sosirea avionului pe Aeroportul din Băneasa cu care este transportată Lumina Sfântă de la Ierusalim. Este delegat pentru acest eveniment de către Mitropolia Olteniei și face acest drum de cinci ani. Cel care se ocupă de diligențe de fiecare dată este protopopul Ionuț Câmpeanu, de la Protoieria Târgu Jiu Sud. "Vom merge și anul acesta să aducem Lumina pentru credincioșii din județul Gorj, în baza unei împuterniciri pe care am primit-o. Vom fi prezenți sâmbătă după-amiază la Aeroportul Băneasa, să sperăm că lumina se va aprinde la Ierusalim într-un timp scurt, în așa fel încât cursa specială care o aduce în România să ajungă la fel, într-un timp scurt, ca și noi să ne întoarcem la bisericile din județul Gorj, să putem să o distribuim", a declarat Adi Cîmpeanu, primarul comunei Runcu.

O altă persoană are grijă să nu se stingă

Lumina Sfântă nu va ajunge doar la Târgu Jiu. Pe traseul de la București în Gorj, primarul Adi Cîmpeanu va opri în mai multe localități pentru a da Lumina Sfântă. "Facem opriri în Vâlcea, Horezu, Polovragi, Baia de Fier, Scoarța, Drăgoieni, la Biserica de la Parângu din Târgu Jiu. Aceasta este normal prima destinație, dar e o practică de câțiva ani, oamenii au aflat și nu putem să nu oprim ca să le dăm lumină. Vin preoții din zona Târgu Cărbunești, limită spre Craiova. După ce o lăsăm la Târgu Jiu distribuim în toate lăcașele din comuna Runcu. Este vorba de 8 biserici", a precizat primarul din Runcu.

Inclusiv la Schitul de la Sanatoriul Dobița va ajunge la timp, dă garanții primarul. Adi Cîmpeanu spune că va merge la București însoțit de o altă persoană care să aibă grijă ca Lumina Sfântă să nu se stingă. Primarul a dobândit această sarcină acum cinci ani, atunci când persoana delegată să se ocupe de aducerea Luminii Sfinte a întârziat. A solicitat să o aducă personal, având certitudinea că va ajunge mult mai repede în Gorj.        

Vizualizări: 15,673

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: