Coloana fără Sfârşit va fi îngrădită?

Autorităţile locale se gândesc să îngrădească operele lui Constantin Brâncuşi, după ce Coloana fără Sfârşit a fost vandalizată pentru a doua oară. De data aceasta, o adolescentă de 16 ani, din Drobeta Turnu-Severin, şi-a scris numele, cu fermoarul de la portofel, pe primul modul al inegalabilei opere. Liberalii spun că nu vor vota un proiect de hotărâre care vizează îngrădirea Coloanei fără Sfârşit. 

Primăria Târgu Jiu va amplasa zece camere de luat vederi în apropierea operelor lui Constantin Brâncuşi. Aurel Popescu, primarul interimar al municipiului Târgu Jiu, se gândeşte să iniţieze un proiect de hotărâre prin care operele brâncuşiene să fie îngrădite. „Voi avea o discuţie cu domnul viceprimar Adrian Tudor şi cu domnul director Doru Strâmbulescu vizavi de propunerile pe care Centrul Brâncuşi le face, pe care vrem să le înaintăm Consiliului Local în şedinţa care urmează. Trei camere de luat vederi vor fi amplasate în apropierea Coloanei Infinitului, iar alte şapte camere vor fi amplasate între Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii”, a declarat Aurel Popescu, în speranţa că operele brâncuşiene nu vor mai fi vandalizate. „Până la perimetrizare şi până la senzori de mişcare, pe care i-am prevăzut în proiectul pe care-l are şi Ştefan Dorin, va trebui, cu siguranţă, să îngrădim Coloana Infinitului, s-o perimetrizăm cu dispozitive care să nu mai facă posibilă apropierea turiştilor de Coloană”, a precizat Aurel Popescu.

Se opun îngrădirii operelor

Liberalii spun că nu vor fi de acord cu îngrădirea operelor de artă, însă vor un proiect prin care să se interzică atingerea operelor. „Nu sunt de acord cu îngrădirea operelor, pentru că Brâncuşi le-a lăsat ca să fie într-un spaţiu liber, iar omul să aibă posibilitatea să se apropie de ele. Trebuie făcut un proiect de hotărâre de Consiliu Local ca aceste opere de artă să nu mai poată fi atinse, iar poliţiştii locali să aibă grijă de acest aspect”, a declarat Marcel Romanescu, consilier PNL.       

Vizualizări: 740

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: