Un consilier local vrea GPS pe maşina de serviciu a primarului

Un consilier local din comuna Fărcăşeşti a iniţiat un proiect de lege ce vizează amplasarea unui GPS pe maşina primăriei, pe motiv că şoferul o foloseşte în scopuri personale.

Marius Bălu, consilier PSD, susţine că maşina primăriei a fost văzută de mai multe ori parcată seara, în faţa unor baruri din Roşia şi Rogojelu.

„Am emis un proiect de hotărâre privind montarea unui sistem de monitorizare, având în vedere faptul că maşina a fost văzută în zile de sâmbătă sau duminică circulând prin comuna Fărcăşeşti şi în oraşul Rovinari, atunci când tot personalul angajat al primăriei este liber. Maşina asigură deplasarea primarului, a viceprimarului şi a personalului care intră în componenţa aparatului de specialitate al primarului comunei Fărcăşeşti”, spune Marius Bălu. Acesta a precizat că suma necesară pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de supraveghere prin GPS, pe autoturismul Volkswagen Caddy este de 1.200 de lei. Viceprimarul comunei Fărcăşeşti este de acord cu montarea GPS, însă spune că trebuie parcurse anumite etape. „Am auzit că ar vrea să monteze GPS pe toate utilajele, chiar şi pe maşina primarului. Nu am cunoștință de faptul că şoferul foloseşte maşina în interes propriu. Nu cred că merge prin baruri. Să ne spună data şi ora, se poate verifica foaia de parcurs. Este singura maşină care deserveşte primăria şi merge în comună şi cu asistentele sociale, cu topografa la măsurători. Nu suntem împotriva montării unui astfel de sistem, dar trebuie să fie făcut referat de necesitate, trebuie bugetat”, a declarat Mihai Vasile, viceprimarul comunei Fărcăşeşti, pentru Mediafax.

Vizualizări: 1,110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: