Un copil de 8 ani a dormit în scara blocului pentru că mama nu i-a deschis uşa

Un copil de numai 8 ani a fost găsit ieri noapte de poliţiştii gorjeni dormind în scara blocului unde locuieşte. Mama copilului, o fostă profesoară se încurcă atunci când explică de ce copilul a dormit în scară, anunţând dispariţia în miezul nopţii. Mai mult, reprezentanţii Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului (DGASPC) Gorj au demarat o anchetă pentru vedea dacă mama se poate ocupa cum trebuie de acest copil. Copilul le-a povestit oamenilor legii că atunci când a venit de la şcoală nu a avut cum să intre în casă.

Camelia Iordăchescu de 35 de ani a fost de profesie cadru didactic şi a predat la o unitate şcolară din Motru, însă acum este şomeră. Este despărţită de soţ, iar în urma divorţului copilul de numai 8 ani i-a rămas în grijă. Ea locuia cu fiul ei într-un apartament cumpărat de mama acesteia într-un bloc de pe Strada Revoluţiei. Ieri, după ce a terminat orele, copilul s-a dus acasă, însă nu a avut cheie şi a stat în jurul blocului. Târziu, după miezul nopţii, Camelia Iordăchescu a anunţat poliţia că i-a dispărut fiul în urmă cu 12 ore. Poliţiştii l-au găsit pe micuţ după aproximativ două ore de căutări dormind în scara blocului în care acesta locuieşte. „În jurul orei două am fost anunţaţi de dispariţia unui minor de 8 ani. Din declaraţiile mamei copilul a dispărut în jurul orei 14-15 ziua. Noi am început imediat cercetările şi după două ore l-a găsit pe copil dormind în scara blocului. Acum vom face cercetări pentru a stabili dacă vina aparţine mamei şi vom propune sancţiunile legale împotriva acesteia pentru neglijenţă”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj   

„În tot acest timp eu am fost la serviciu”

Femeia susţine că nu ştie cum s-a întâmplat una ca asta că până acum nu a întâmpinat probleme de acest gen. „ Am fost la serviciu. Ce s-a întâmplat a fost o greşeală. Până acum nu s-a mai întâmplat asta. În tot acest timp eu am fost la serviciu”, a spus femeia.

La poliţie a fost adus şi tatăl copilului însă acesta nu a vrut să comenteze nimic din cele întâmplate. În timpul căutărilor, acesta le-a spus poliţiştilor că micuţul este la el, iar ulterior a spus că a minţit şi că nu ştie nimic de copil.

Bunica maternă a copilului a fost cea mai afectată de cele întâmplate pentru că l-a crescut pe băiat de mic şi s-a temut ca acesta să nu păţească ceva. „Copilul ăsta este viaţa mea. Eu am avut grijă de el de mic că maica-sa l-a făcut când era în facultate şi mi l-a lăsat mie. Îl iubesc ca pe ochii din cap. El mai venea pe la mine, că nu stăteam cu ei. Le-am luat apartament, iar eu stăteam în altă parte. Dar am avut grijă de el. Acum stătea cu fata mea. Şi ea avea grijă de el. Îi dădea numai mâncare bună. Îi făcea zilnic meniu. Nu era zi să nu mănânce carne. Îl creştea după carte. Acum nu ştiu ce s-a întâmplat. Cum l-a scăpat din ochi. Când m-a anunţat că a dispărut nu mi-a venit să cred. L-am căutat peste tot prin parc, pe străzi printre blocuri şi apoi când am văzut că nu l-am găsit am venit la poliţie. Dumnealor l-au găsit în scara blocului. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Niciodată nu au fost probleme de acest gen”, spunea femeia.

În loc să meargă la şcoală, ieri dimineaţă micuţul a fost la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean unde i s-au făcut investigaţii medicale pentru a vedea dacă minorului i s-a întâmplat ceva atunci când a fost de negăsit. „S-a prezentat la noi cu mama lui un copil de opt ani, care a dispărut de acasă. Noi l-am examinat. Nu are pe corp urme de violenţă, nu a fost victima vreunui abuz. O să îi face şi ceva investigaţii mai amănunţite”, a declarat Liliana Crăciun, medic UPU.

DGASPC: E o situaţie mai complicată

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului verifică acum dacă este vorba de neglijenţa mamei sau de o neînţelegere între mamă şi bunică. „Asistenţii noştri sociali anchetează acest caz. Noi luăm în calcul două ipoteze. Ori este vorba de neglijenţa mamei, ori de o neînţelegere între mamă şi bunică cu privire la cea care trebuia să aibă grijă de copil. Am înţeles că e o situaţie mai complicată. Încă nu putem să va dăm nimic oficial, pentru că nu am finalizat ancheta. O să vedem dacă micuţul are nevoie de consiliere psihologică sau nu. Analizăm şi mediul în acre trăieşte. Luăm în calcul mai multe aspecte. Când o să finalizăm totul o să vă anunţăm decizia pe care am luat-o” , a declarat Ninela Gruia, directorul adjunct al DGASPC Gorj.

Rămâne de văzut dacă copilul va avea nevoie de consiliere sau nu.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: