Scaldă cu final tragic la Jaleş: un copil a murit

Prima victimă a scăldatului vara aceasta este un băiat de 14 ani care s-a gândit ieri după-amiază că dacă tot arată termometrele 30 de grade Celsius ar putea să se răcorească în apa rece a Jaleşului. Acesta a mers la baie cu fratele şi cu încă un amic, mai mici decât el, amândoi scăpând teferi după ce au reuşit să se salveze la timp.

Cristian Nebunu şi-a găsit sfârşitul în apa râului Jaleş, nu departe de Târgu Jiu, el fiind din satul Corneştii Noi, comuna Băleşti. Ieri după-amiază acesta a vrut să se răcorească şi, pentru că a văzut că în apă nu mai era altcineva a crezut că are suficient loc de scaldă. Băiatul s-a aventurat însă în locuri tot mai adânci până când nu a mai putut să revină la mal. Atunci a început bătălia cu viaţa pentru că fratele său, de 9 ani, şi încă un amic, de 13 ani, au reuşit să înoate până la mal, fiind ajutaţi să iese şi de către un pescar de pe mal. Salvatorul de ocazie nu a mai avut însă cum să ajungă şi la Cristian, pe care apa l-a luat şi l-a dus sute de metri în aval. De pe mal, pescarii au început să sune la 112 şi să alerteze Poliţia şi Pompierii, unul dintre ei aruncându-se în apă, în speranţa că mai poate face ceva pentru a-l salva pe băiat. „Eu numai ce venisem la pescuit şi nu apucasem să mă aşez bine că i-am auzit pe ceilalţi că se îneacă un copil. Nu se băga nimeni, toţi sunau la 112, că era apa mare şi rece. Eu m-am dus după el cred că sute de metri, dar nu i-am mai dat de urmă. E foarte rece apa şi eu nu cred că el a rezistat. Au venit şi pompierii, sper ca ei să fie mai cu noroc şi măcar să găsească trupul copilului, dacă o mai fi sau nu în viaţă”, a spus Lucian Negrea, tânărul care a sărit în apă pentru Cristian.

         Speranţe deşarte

         Mai bine de o oră au avut nevoie pompierii pentru a-l căuta pe Cristian şi a-l găsi, Jaleşul măsurând pe unele locuri şi peste doi metri adâncime. Două bărci au fost aduse pentru căutarea lui, trupul neînsufleţit fiind descoperit după zeci de minute de emoţii şi speranţe. În cele din urmă, sub o răgălie, unul dintre pompieri a observat trupul şi l-a adus la mal, medicii de la Ambulanţă făcând manevre de resuscitare timp de peste o oră. Rezultatele au fost zadarnice, la 30 de grade Celsius echipele de intervenţie rezistând temperaturii ridicate în speranţa că îl mai readuc pe Cristian la viaţă. „Din păcate, am fost nevoiţi să întrerupem procedurile de salvare pentru că băiatul este decedat. Ne pare rău pentru el şi pentru familie, ne bucurăm că au fost salvaţi, în schimb, ceilalţi doi băieţi. Starea lor este bună, erau în hipotermie şi şocaţi de cele prin care trecuseră, dar sunt bine şi au fost predaţi familiilor lor. Noi am fost chemaţi să salvăm trei victime, trei băieţi înecaţi, din păcate pentru cel adus ultima dată la mal nu s-a mai putut face nimic”, a menţionat dr. Călin Neamţ, de la Ambulanţa Gorj.

         Trupul neînsufleţit a fost dus la Serviciul de Medicină Legală, specialiştii de aici urmând să spună azi dacă băiatul a murit înecat sau datorită unor eventuale lovituri la cap. Medicii care au intervenit ieri la faţa locului au constatat că acesta nu a regurgitat prea multă apă în timpul manevrelor de salvare şi, în consecinţă, cred că e foarte posibil ca un infarct sau o lovitură puternică la cap să fi generat, de fapt, decesul, înainte ca acesta să mai apuce să înoate spre mal.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: