Albanez însurat cu o gorjeancă, arestaţi pentru proxenetism

Un bărbat de 33 de ani din Albania a ajuns în spatele gratiilor Poliţiei Gorj după ce anchetatorii l-au reţinut într-un dosar extrem de complex, cu ramificaţii în străinătate, în special zona Italia, unde acesta ducea tinere din judeţ pentru a se prostitua. Pandurul va informat încă din ediţia de ieri despre aceste cercetările instrumentate de DIICOT, acesta fiind şi motivul pentru care anchetatorii nu au dat publicităţii nicio informaţie despre acest caz până acum.

 Erjon Lleshi nu este singura persoană cercetată în acest dosar, numele soţiei sale, Aurelia Mudăvoiu, de 23 de ani, regăsindu-se în această anchetă. Cei doi sunt acuzaţi că în ultimii doi ani au ademenit diferite tinere din Gorj şi Vâlcea cu promisiunea că le duc în Italia şi le asigură un loc de muncă. Procurorii DIICOT şi poliţiştii gorjeni au oferit ieri primele amănunte oficiale despre ancheta în urma căreia cei doi au fost arestaţi preventiv la sfârşitul săptămânii trecute într-o operaţiune care până acum a rămas strict secretă. Ei au fost prinşi în timp ce încercau să scoată din ţară o tânără care, odată ce trecea graniţa, rămânea fără acte şi era obligată să se prostitueze, deşi la Târgu Jiu i se promitea că merge la italieni ca să fie baby-sitter. Anchetatorii spun că întreaga operaţiune a devenit publică de abia acum pentru că „mai era de lucru” la cazul respectiv.

„Continuând cercetările, s-a stabilit faptul că în perioada 2008-2010, membrii grupării au racolat mai multe tinere pe care, sub promisiunea că le vor găsi un loc de muncă ca baby-sitter în Italia, le scoteau din ţară. Odată ajunse pe teritoriul Italiei, tinerelor li se reţineau documentele de identitate şi erau obligate să practice prostituţia, ulterior fiind vândute altor cetăţeni albanezi, cu sume cuprinse între 5.000 şi 14.000 de euro. Pentru destructurarea acestui grup infracţional s-a colaborat cu autorităţile judiciare din Italia, mare parte dintre membrii grupării fiind arestaţi pe teritoriul acestui stat”, menţionează anchetatorii.

Albanezul şi soţia lui gorjeancă sunt acuzaţi acum de proxenetism, trafic de persoane şi aderare şi constituirea unui grup infracţional organizat, procurorii DIICOT încercând să identifice toate victimele acestora. Cei doi au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, dar au atacat cu recurs sentinţa Tribunalului Gorj, Curtea de Apel Craiova urmând să decidă mâine dacă îi lasă sau nu în libertate pe aceştia.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: