Un copil de şase ani, ucis cu bestialitate

Sfârşit cumplit pentru un băiat de şase ani din Rovinari, care ieri a fost găsit cu capul zdrobit într-o râpă de pe malul Jiului, la marginea oraşului, după ce, cu o zi înainte, un individ de 20 de ani i-a pus capăt zilelor pe motiv că nu a reuşit să îl violeze. Faptele suspectului le-au mâniat chiar şi pe rudele sale, zeci de localnici fiind la un pas de a-l linşa în momentul în care poliţiştii l-au adus la reconstituirea faptelor în teren.

Povestea morţii lui Valentin este una extrem de oribilă, greu de digerat chiar şi de către anchetatorii care au văzut multe la viaţa lor. În cazul de faţă este vorba despre un puşti de doar şase ani, care nici măcar nu vorbea bine româneşte, familia lui provenind de prin Ardeal, maghiara fiind prima limbă învăţată de acesta. Micuţul îl ştia însă pe cel care avea să îi pună capăt zilelor, un individ implicat în mai multe anchete penale pentru diferite furturi comise la Rovinari, în special pentru furturi de fier vechi. Sfârşitul macabru de care a avut parte Valentin a ieşit la iveală de abia la sfârşitul zilei de ieri, după ce suspectul  ajuns în mâinile anchetatorilor şi a povestit atât cât şi-a mai amintit din cele făcute sâmbătă, când a băut peste măsură şi a luat viaţa unui nevinovat.

Claudiu Bukoşi a fost prins la circa o oră după ce părinţii minorului au reclamat dispariţia băiatului. Părinţii nu au crezut prea mult în varianta că puştiul lor ar fi putut să fie victima vreunei infracţiuni ştiind că individul le era amic, în ciuda celor şase condamnări pe care le avea pentru diferite furturi, pe numele suspectului mai fiind începută acum urmărirea penală în alte cinci dosare penale, toate având legătură cu furtul de fier vechi. Un adevărat „magnet”, acesta cunoştea foarte bine zonele miniere, în special halda de la marginea Rovinariului, el reuşind ieri să fugă circa 6 kilometri în momentul în care a aflat că este căutat de către poliţişti. La faţa locului s-a deplasat chiar şeful IPJ Gorj, comisarul şef Viorel Caragea, care a dispus imediat ca în zona Rovinari să fie mobilizaţi zeci de poliţişti care urmau să îl caute pe băiatul dispărut. Căutările pe teren nu şi-au mai avut rostul nici măcar în privinţa suspectului pentru că, după ce a alergat peste benzi şi printre excavatoare prin toată cariera Roşia, individul s-a oprit şi s-a predat anchetatorilor. Doi câini lup, special dresaţi pentru astfel de situaţii, l-au speriat pe suspect mai mult decât orice glonţ pe care poliţiştii l-ar fi putut trage după el, la vederea patrupedelor acesta oprindu-se, mai ales că începuse totuşi şi el să obosească.

         

Violul nereuşit, motivul crimei

Procurorul de caz, Emil Moţa, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, a venit ieri după-amiază la Rovinari pentru a coordona ancheta la faţa locului, reconstituirea faptelor dovedindu-se un lucru destul de greoi pentru că localnicii erau furioşi pe Bukoşi şi faptele lui. Pe parcursul cercetărilor, anchetatorii au descoperit că minorul a fost luat dintr-un bar sâmbătă seara şi dus pe un teren viran spre malul Jiului. Părinţii nu au anunţat Poliţia până ieri după ora 14.00 pe considerentul că micuţului nu i se putea întâmpla ceva atât de rău. De abia ieri, când suspectul s-a întors la bar şi rudele i-au cerut să spună ce a făcut cu copilul şi ce ştie despre el, familia a început să intre la bănuieli, Bukoşi declarând senin că nu e treaba nimănui ce a făcut el. Anchetatorii au aflat însă că băiatul a fost dus cu forţa pe un câmp pentru a fi violat, iar pentru că s-a opus agresorul său l-a lovit de mai multe ori cu o piatră în cap. Moţa precizează că pe parcursul anchetei suspectul şi-a recunoscut faptele, la reconstituirea evenimentului, în teren, rude ale băiatului mort încercând să-l linşeze pe acesta pentru a răzbuna moartea minorului. Suspectul a fost protejat de poliţişti şi de câinii lupi aduşi în zonă pentru căutarea băiatului, tânărul fiind reţinut pentru a fi prezentat luni unei instanţe de judecată care să emită un mandat de arestare preventivă pe numele său.  Suspectul este acuzat de omor calificat şi riscă până la 25 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat. El va fi prezentat azi unei instanţe de judecată care, cel mai probabil, va emite mandat de arestare preventivă pe numele său.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: