Violat la 5 ani de un adolescent beat

Un băieţel de numai cinci ani din Fărcăşeşti a fost abuzat sexual de către un vecin de-al său care de abia a împlinit 17 ani, faptele înregistrându-se la scurt timp după oribila crimă de la Rovinari, cea în care un alt băieţel, de doar 6 ani, a fost omorât pentru că nu s-a lăsat violat. Faptele de acum sunt cu atât mai reprobabile cu cât ele au avut loc pe fondul consumului de alcool, de remarcat fiind însă şi de această dată rapiditatea cu care poliţiştii au dat de urma suspectului şi l-au încătuşat la scurt timp după ce au fost sesizaţi despre cele întâmplate.

Claudiu Copaci este singur pe lume, tatăl lui fiind cel care îl îngrijeşte atunci când are timp, casa în care stau cei doi fiind destul de sărăcăcioasă. Viaţa a făcut ca, la 17 ani, băiatul să nu aibă parte de prea multe bucurii, fetele din sat neomorându-se să intre cu el în vorbă, după cum spun localnicii. Luni după-amiază, spre sfârşitul zilei, adolescentul a plecat de acasă după ce a tras bine la măsea, pe drum ieşindu-i în cale unul dintre copii din vecini. Un puşti de 5 ani a plecat cu acesta spre o pădure de la marginea satului, Claudiu spunând că l-a minţit pe copil că acolo îi va arăta câteva animale sălbatice, în special un iepuraş. În pădure lucrurile au ieşit cum nu se poate mai rău pentru micuţul de cinci ani, agresorul său spunând acum că îi pare rău pentru ceea ce a făcut, regretele venind prea târziu. „Da, l-am violat. M-am dus cu el în pădure, l-am pus jos şi acolo l-am violat”, mărturiseşte dezarmant de direct suspectul. „Eram băut şi nu mi-am dat seama ce făceam. Eu vroiam să mă hodinesc şi el nu mă lăsa în pace. Atunci m-am ridicat şi l-am …. Acum îmi pare rău”, mărturisea ieri tânărul.

Tatăl nu ştia nimic

Imediat după producerea faptelor, cel mic s-a dus acasă pentru a le spune părinţilor ce păţise, aceştia ducându-se direct la Poliţie pentru a anunţa faptele. Claudiu şi-a văzut, în schimb, de viaţa lui de zi cu zi. S-a dus acasă, a schimbat două-trei vorbe cu tatăl lui, după care a dispărut de acasă. Părintele nu l-a luat la întrebări pentru că nu ştia nimic despre cele întâmplate. Avea să afle puţin mai târziu când s-a trezit cu poliţiştii la poartă că îl întreabă despre odraslă pe unde se află. „Eu am venit seara acasă, uşa era închisă şi atunci a venit mama copilului la mine să mă întrebe unde e el. A venit acasă, m-am luat de el, nu mi-a spus nimic, am plecat să-mi iau ţigări de la magazin, iar când m-am întors nu mai era. După aceea am aflat că l-a urmărit Poliţia şi l-a prins. Din ce am înţeles l-a amăgit pe copil spunându-i că îl duce să îi arate un iepuraş, iar acolo, la pădure şi-a bătut joc de el. în viaţa mea nu credeam că poate face aşa ceva. Eu mă înţeleg bine cu părinţii celui mic, chiar şi la audieri am mers cu maşina cu tatăl lui, ne-am întors împreună, că suntem aici vecini, ne ştim de atâta timp şi ne cunoaştem”, povestea ieri tatăl suspectului, care nu mai ştia ce să creadă despre fiul lui.

Vecinii cu care s-a întâlnit însă după consumarea violului spun că băiatul de 17 ani era într-o vădită stare de ebrietate. Suspectul nu era însă de acord cu faptul că băuse, aşa cum, iniţial, nu a recunoscut nici ceea ce făcuse în pădure. „Eu m-am întâlnit cu el că dacă stă vizavi l-am văzut când a venit acasă. A trecut pe la mine pe aici şi atunci eu i-am spus că iar e beat, că mirosea, iar el nu a recunoscut, că zicea că mi se pare mie. După aia a plecat, ne-am trezit cu Poliţia că a venit la vecinii cu copilul cel mic şi apoi s-au dus, din câte am înţeles, să-l caute, ca să-l prindă. N-a durat mult şi l-au prins că s-a întors Poliţia cu el. I-au făcut semn la tata-l lui să vină la sediu la Post cu buletinul şi asta a fost tot. Apoi am aflat că şi-ar fi bătut joc de copilaşul acela de 5 ani, deşi nu ne vine să credem că el era bun la muncă, nu era bun la carte, dar nu ne gândeam că face el din astea”, spune Ortensia Dumitrescu, una dintre vecinele suspectului.

A încercat să fugă

Claudiu a fost prins după ce a încercat să o rupă la fugă printr-o carieră de cărbune de la marginea satului, poliţiştii reuşind să-l prindă într-un timp destul de scurt încât să nu fie nevoiţi să mobilizeze prea multe forţe. Individul a fost audiat în cursul nopţii de marţi spre miercuri, timp în care victima lui a fost expertizată de un medic legist, specialistul confirmând producerea violului. Tânărul de 17 ani s-a ales imediat cu cătuşe la mâini, pentru el vacanţa de vară urmând să înceapă „la răcoare”, faptele lui şocându-l şi pe dirigintele pe care îl avea la şcoală şi care îl ştia drept un băiat mai dificil la învăţătură, dar care nu ridica probleme deosebite. Vasile Iliescu este diriginte la clasa a şaptea şi afirmă că, până acum Claudiu nu a fost implicat în scandaluri deosebite. El are însă probleme cu învăţătura, după ce a repetat câţiva ani acum având două corigenţe, pe care cu greu le va mai trece, şansele lui de termina şcoala generală fiind minime de acum încolo.

Ieri după-amiază o instanţă de judecată a emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Claudiu Copaci pentru 19 de zile, el riscând până la 12,5 ani de puşcărie pentru acuzaţia de viol. Victima lui primeşte, în schimb, consiliere psihologică de la Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului, specialiştii de aici încercând să îl ajute pe micuţ să treacă mai uşor peste traumele trăite.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: