Un deputat de Gorj cere demisia premierului și a unui ministru

Deputatul Partidului Național Liberal, Dan Vîlceanu, îi cere demisia ministrului Lucian Bode. În opinia lui Vîlceanu, ministrul de Interne nu ar trebui să se mai agațe de funcție având în vedere acuzațiile de plagiat care planează asupra sa. Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai a concluzionat după a doua analiză că teza de doctorat a ministrului este „profund viciată” de plagiat și de „citare defectuoasă și incorectă”.

Dan Vîlceanu a afirmat că, în trecut, alți liberali au renunțat la funcții când au fost puși în posturi similare. 

"La începutul lunii Aprilie 2022 mi-am dat demisia din funcția de secretar general al Partidului Național Liberal și din funcția de ministru considerând că minima moralitate mă obligă să fiu solidar cu președintele partidului, care de asemenea demisiona, ca urmare a puciului organizat de Nicolae Ciuca și Lucian Bode. Și eu, și Florin Cîțu am considerat că e mai bine să plecăm noi decât să alimentăm un scandal care ar fi afectat grav PNL. 

Doi colegi de partid au demisionat din funcția de ministru în urma unor subiecte de presă privind acuzații de plagiat pentru a nu face rău partidului.

Există în schimb și colegi care se agață de funcții indiferent cât de mult rău fac PNL. Mă refer, evident, la Nicolae Ciucă și Lucian Bode. De peste un an sunt subiectul unor acuzații de plagiat. Au avut timp suficient să facă toate demersurile de clarificare necesare. Astăzi a apărut si o poziție oficială a UBB în legătură cu domnul Bode. Eu cred că este momentul ca domnii Bode si Ciucă să se gândească și la partid și să demisioneze", a afirmat deputatul Dan Vîlceanu. 

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai a concluzionat după a doua analiză că teza de doctorat a ministrului Lucian Bode este „profund viciată” de plagiat și de „citare defectuoasă și incorectă”. Anterior, în prima analiză comisia constata „unele abateri de la etica cercetării”. Lucian Bode a reacționat într-o postare pe Facebook și spune că va acționa în instanță. Ministrul susține că a folosit „norme de citare din 2018”, dar că lucrarea sa a fost analizată pe baza unor norme „folosite în 2022”.

"Faptul că aceste atacuri concertate ale USR și ale sateliților săi asupra mea și asupra Partidului Național Liberal au devenit absurde, este evident pentru toată lumea. La fel de evidente sunt presiunile și atacurile la adresa Universității Babeș-Bolyai în toată această perioadă.

Regret faptul că Universitatea Babeș-Bolyai s-a grăbit să dea curs acestor presiuni, fără a aștepta soluția instanței de judecată.

Drept urmare, voi merge înainte, în instanță, pentru că este singura cale corectă și legitimă pentru a tranșa acest caz care a depășit nu doar limitele legii, dar și ale rațiunii”, a scris Lucian Bode pe Facebook.

Vizualizări: 3,446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: