Un director crede că minerii fac poze în nămol pentru imagine

Fotografiile cu minerii în noroi până la șold sunt „pentru impact, pentru imagine”! Susține acest lucru un director din Complexul Energetic Oltenia. Acesta a dat de înțeles că minerii se scufundă în nămol doar pentru poze, chiar dacă admite că sunt probleme în cariere privind căile de acces.

Imaginile cu minerii care aproape că înoată prin noroi să ajungă la utilaje îi lasă reci pe directorii din compania energetică. Sunt convinși că muncitorii merg intenționat prin acele zone, chiar dacă ar avea căi mai ușor accesibile.

„Apar zilnic poze din cariere. Problema acestei imagini nu creează un climat corespunzător asupra societății. Din păcate, sunt puse într-un anumit context. Ultima imagine care a apărut în mass-media era din Cariera Lupoaia. Dacă vă uitați și dumneavoastră, lângă excavator, avea o acumulare de apă, dar pe lângă circuitul de benzi aferent excavatorului se putea circula”, a spus, la Tele 3, Constantin Lăzăroiu, șeful Serviciului Salarizare din cadrul Direcției Miniere.

Lăzăroiu nu s-a oprit aici. Chiar dacă recunoaște că drumurile și căile de acces spre utilaje nu sunt cum ar trebui, dă vina pe ploi și zăpezi pentru această situație și spune că minerii care apar în fotografii intră cu bună știință în mijlocul nămoalelor doar pentru... „impact”. „Salariatul din cadrul Carierei Lupoaia mergea prin mijlocul bălții. Deci asta era pentru impact și pentru imagine! Acum, la cantitățile de precipitații care au căzut, tot sunt probleme cu acumulările și cu evacuarea apelor din perimetrele miniere. Când a fost prima ninsoare, au fost probleme și în oraș. Erau acumulări de ape. Nu puteai să mergi nici aici. Aveai nevoie de cizme șold. Locurile de muncă din carieră sunt într-o continuă mișcare, circuitele de transport sunt în continuă mobilitate. Sunt platforme făcute pe sol stabil”, a mai explicat Constantin Lăzăroiu.

Vizualizări: 6,674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: