Un fel de drept la replică

Zilele trecute mi-am regăsit numele într-un domeniu cu care, prin prisma preocupărilor mele zilnice, sunt puțin familiar – cel al politicii. Sunt implicat și accept provocări în tot ceea ce înseamnă domeniul educațional, domeniul cercetării (aș putea astfel spune că fac un fel de politică – cea a școlii, cea a educației) dar în zona politicii aceleia pe care o vedem zilnic la televizor și în presa scrisă sau online, ei bine, acolo nu sunt prezent.

Probabil că apropiatele alegeri ne fac, pe fiecare dintre noi, să realizăm, o dată în plus, că la fiecare 4 ani căutăm soluții ce par mai grele chiar și decât rezolvarea marii teoreme a lui Fermat (rămasă fără rezolvare nu mai puțin de 357 de ani). Soluțiile ar fi semenii noștri pe care, prin votul fiecăruia dintre noi, îi trimitem să ne reprezinte în Parlamentul României, să construiască legi pentru ca viața noastră să fie cât mai bună. Nu cred că spun o noutate și nu cred că va fi cineva vexat dacă afirm că avem o clasă politică slabă a cărei schimbare trebuie să fie o prioritate nu numai pentru partidele politice dar și pentru fiecare dintre noi.

Într-un astfel de context numele meu a fost vehiculat pentru o posibilă candidatură la o funcție parlamentară pe listele PNL Gorj. Iubesc județul Gorj, sunt mândru de locurile în care m-am născut, am crescut și în care m-am format, nu pierd nicio ocazie pentru a-mi convinge toți prietenii – timișoreni dar nu numai, să viziteze județul nostru, să ne viziteze (pe mine și familia mea) la casele părinților noștri din Runcu și Peștișani, nu pierd nicio ocazie pentru a promova valorile gorjene atât în Timișoara cât și în afara acesteia (prin Asociația Fiii Gorjului în Banat, al cărei vicepreședinte sunt de mai bine de 5 ani). În acest context, în mod sigur aș fi onorat să reprezint județul Gorj în diferite zone de activitate DAR, în mod categoric, preocupările mele actuale sunt departe de un astfel de obiectiv – acela de a candida pentru o funcție parlamentară.

Zvonul la care fac referire, acela de posibil candidat, zvon care a apărut în presa din județul Gorj, m-a regăsit în Federația Rusă, la Dubna (unul dintre cele mai mari și mai importante centre de cercetare din această țară) unde sunt prezent în calitate de organizator al unei școli de vară. Imediat ce revin de aici voi merge la Geneva, la CERN (cel mai important centru de cercetare european) în delegația românească ce va fi prezentă la ceremonia oficială ce marchează dobândirea statutului de membru al României în cadrul acestei instituții. Acestea sunt preocupările mele în calitate de fizician și de prorector responsabil cu strategia de cercetare a Universității de Vest din Timișoara, departe de frământările privind listele electorale.

Nu doresc să comentez situația politică din județul Gorj. Am prieteni, foarte buni prieteni, în toate partidele politice din județ. Dacă în acest moment leaderii politici ai județului nu reușesc să identifice cele mai potrivite persoane care să facă față atât exigențelor alegătorilor dar mai ales dezamăgirilor acestora în raport cu clasa politică actuală încât este necesar ca imaginația acestora să fie stimulată cu nume precum al subsemnatului, atunci problema trebuie căutată în altă parte.

În final, doresc pe această cale să dezmint orice intenție de a candida la alegerile parlamentare din această toamnă. Doresc totodată să vă asigur pe d-voastră, reprezentanți ai presei din județul Gorj, și pe d-voastră stimați gorjeni, de prețuirea mea sinceră. Și, ca să închei într-o notă optimistă, constructivă și proactivă, vă doresc, tuturor, alegeri inspirate.

Cu alese gânduri,

Mădălin Bunoiu. 

Vizualizări: 2,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: