Un fost jucător al Craiovei acuză: Mi s-a cerut whisky ca să joc

O scrisoare cutremurătoare a unui tânăr jucător care spune că n-a mai suportat umilinţele la care a fost supus, fie pentru că nu avea ”pile”, fie pentru că nu cotiza la antrenori. ”Mi s-a cerut whisky, alţi dădeau porci sau miei şi jucau”, sunt o parte din acuzaţiile dure ale lui Alexandru Stan, fost jucător al Universităţii Craiova,  FCSB şi Dinamo pentru liga2.ro.

Fost jucător la FCSB, Concordia Chiajna, Dinamo sau U Craiova, tânărul Alexandru Stan, a povestit, într-o scrisoare adresată liga2.ro, umilinţele prin care trece un junior care nu are pile şi nu cotizează la antrenori. Printr-o scrisoare intitulată "Aripi frânte", a dezvăluit toate problemele din fotbalul românesc, de la antrenori şi impresari corupţi, până la conducători de club, care tratează jucătorul ca pe o afacere proprie, nu ca pe un fotbalist care poate fi util echipei pe gazon. ”Mă numesc Stan Alexandru şi am început fotbalul la cel mai iubit club din Romania, Steaua Bucureşti. După plecarea Stelei din Ghencea, m-am dus la Concordia Chiajna, unde a început prima umilinţă din viaţa mea. Aici, nu jucam pentru ca antrenorul era mituit de părinţi cu diverse bunuri: de la porc şi miel de sărbători, până la treninguri aduse de afară. Ulterior, la insisţentele domnului antrenor Gabriel Preoteasa, am fost împrumutat la Dinamo. După 9 luni, a urmat o perioadă de 3 luni de stat pe banca de rezerve, deoarece s-a schimbat antrenorul. În aceste 3 luni, noul antrenor a avut grijă să-mi spună: "Stane, când dai şi tu o sticlă de whisky?" Când am auzit acest lucru, în mod repetat, şi, stând pe bară meci de meci, am ales sa plec. Într-un interval scurt de timp am întâlnit un impresar italian şi nu am vrut să semnez cu el, deoarece ştiam că mă păcăleşte. Am stat 6 luni la UTA, unde am uimit antrenorii prin jocul meu, dar, numai 10 meciuri, pentru că a venit, pe postul meu, un băiat potent financiar, am fost dat de-o parte. Nu am mai suportat toată mizeria, mi-am făcut bagajul şi am plecat acasă”, a spus Stan pentru liga2.ro.

Jucătorul, care a fost pentru două săptămâni în probe la Pandurii dar nu a trecut testele, nu a spus însă şi numele celor despre care spune că l-au umilit cât timp a fost junior.

Vizualizări: 1,614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: