CSM nu are echipe de volei pentru că nu s-a trasat teren în sală

CSM Târgu Jiu nu are încă o secţie de volei pentru că nu are un teren de volei marcat în Sala Sporturilor. Constructorii sălii nu au luat în calcul şi includerea acestui sport printre cele care se vor juca în sală, trasând doar terenuri de baschet şi handbal, bazându-se probabil pe tradiţia echipelor locale de handbal şi baschet.

Voleiul nu este un sport cu o mare tradiţie la Târgu Jiu la nivel de seniori dar sunt sportivi care îl practică la nivel de juniori la cluburile şcolare. Iniţial se dorea înfiinţarea unei secţii de acest gen şi la clubul primăriei dar absenţa unui teren marcat corespunzător i-a descurajat pe oficialii clubului. Directorul Robert Bălăeţ a precizat că avea în planurile sale să înfiinţeze o secţie de volei, chiar vara trecută, şi nu a renunţat definitiv la idee. La momentul respectiv însă, la Sala Sporturilor nu existau găuri în podea pentru stâlpii necesari la amplasarea fileului şi nici terenul trasat.

„Am vrut să înfiinţez o secţie de volei pentru că îmi place acest sport şi chiar am discutat cu oamenii de specialitate, la acel moment al înfiinţării clubului. Chiar am semnalat că în Sala Sporturilor nu este trasat teren de volei. Şi de aceea nici nu am mai făcut secţia de volei pentru că nu puteam să na batem joc de copii şi să îi trimitem în alte săli necorespunzătoare. Am semnalat această problemă atunci dar nu se mai putea face nimic. Ar fi trebuit atunci să întrerup activitatea clubului pentru a trasa terenul şi a  face acele găuri în parchet. Nu ştiu de ce atunci când s-a construit sala de ce nu s-a făcut acel teren”, a explicat Bălăeţ situaţia, precizând că la alte săli nu sunt condiţii corespunzătoare: „Nu puteam trimite acei copii care vor să facă volei în condiţiile acelea improprii, pentru că eu am văzut această sală în care joacă acum cei de la CSS. Am fost acolo împreună cu directorul CSS şi i-am spus că nu se poate face sport în asemenea condiţii, mai bine să facem lucruri puţine şi bune. Şi nu aveau cum să se antreneze în condiţiile acelea, e foarte frig, sala nu e corespunzătoare, este o sală destul de veche care nu oferă condiţii bune”.

Totuşi un teren de volei şi amenajarea sălii s-ar putea face la întreruperea competiţiilor din sală, pe perioada de vacanţă a sportivilor, ideea unei secţii de baschet rămânând de actualitate şi pentru CSM Târgu Jiu, dacă va exista şi finanţarea pentru o astfel de secţie. Existând deja echipe de volei la CSS, clubul primăriei ar putea prelua aceşti copii, având deja o colaborare bună cu CSS la secţia de baschet, la nivel de juniori.

Vizualizări: 388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: