Un fost primar, condamnat definitiv pentru conflict de interese

Gheorghe Păsărin, fostul primar al comunei Bîlteni, a rămas cu pedeapsa primită la instanță de fond pentru conflict de interese. Păsărin a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare, pedeapsa fiind suspendată pe un termen de încercare de trei ani și șase luni.

Fostul primar a fost achitat pentru abuz în serviciu, însă magistrații Judecătoriei Târgu Jiu i-au interzis să mai ocupe o funcție publică timp de 10 ani.

Sentința pronunțată la finele anului trecut a fost contestată atât de fostul primar, cât și de către procurori. Vineri, 20 mai, Curtea de Apel Craiova a desființat parțial sentința de la Târgu Jiu.

„Admite apelurile formulate de apelanții PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA TÂRGU JIU și inculpatul PĂSĂRIN GHEORGHE împotriva sentinței penale nr. 1568 din data de 26 noiembrie 2021, pronunțată de Judecătoria Târgu Jiu în dosarul nr. 1939/318/2019. Desființează în parte sentința penală apelată și, rejudecând: Înlătură pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa o funcție publică pe o durată de 10 ani. Menține restul dispozițiilor din sentința penală apelată care nu contravin prezentei decizii penale. Definitivă”, potrivit deciziei judecătorești.

Prin urmare, fostul primar nu mai are interdicții la ocuparea unei funcții publice.

Păsărin și-a început mandatul de în iunie 2012, iar la scurt timp a făcut plăți către firma soției sale. „Inculpatul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, constând în dispunerea efectuării unor plăți către o societate antreprenor, in condițiile încheierii unui contact de subantrepriză cu o altă societate administrată în fapt de soția inculpatului și, respectiv, încheierii a două contracte de cesiune de creață, iar ulterior a dispus efectuarea unor plăți către subantreprenor”, potrivit rechizitorului.

La finele anului 2015, Păsărin s-a aflat în arest preventiv pentru trei luni, fiind nevoit să renunțe la funcție.

DOSAR

Fostul edil nu scapă de emoții, pentru că la Tribunalul Gorj este judecat într-un alt dosar, fiind acuzat de fals intelectual. Pe 3 mai, instanța a decis să amâne cauza în ultima zi a lunii, pentru dezbateri. 

Vizualizări: 6,386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: