Un gorjean din zece va fi vaccinat antigripal

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a solicitat câteva zeci de mii de doze de vaccin antigripal pentru vaccinarea gorjenilor în sezonul rece. Vaccinul va fi gratuit şi se va administra de către medicii de familie. La nivelul judeţului a crescut considerabil numărul celor care se prezintă cu viroze respiratorii, până la această dată existând peste 1000 de cazuri.

Circa 28.000 de doze de vaccin antigripal vor ajunge la Gorj, mai multe în comparaţie cu anul trecut. Cel mai probabil acestea vor ajunge în cursul lunii viitoare. „În urma catagrafiei am comandat 27.700 de doze de vaccin antigripal, doze care sperăm să ajungă în cursul lunii noiembrie la nivelul judeţului şi vom anunţa populaţia în momentul în care va începe campania de vaccinare efectivă. Vaccinul este gratuit, se administrează prin medicii de familie care ridică acest vaccin de la noi şi bineînţeles persoanele doritoare care au indicaţii pot să se prezinte la medicul de familie”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Peste 1000 de cazuri de viroze

Temperaturile scăzute din această perioadă şi neglijenţa părinţilor spun autorităţile au condus la un număr mare al cazurilor cu viroze respiratorii. „Numărul virozelor a crescut destul de mult, faţă de săptămâna trecută cu 100-200 de cazuri de viroze şi pneumonii per total. Virozele sunt peste 1000 în acest moment. Ne aşteptăm la o creştere pentru că deja sezonul este rece şi foarte umed şi, din păcate, foarte mulţi părinţi nu înţeleg să-şi ţină copiii acasă atunci când sunt bolnavi. Îi introduc în colectivitate şi de aici şi numărul foarte mare de viroze”, a mai spus Elena Piţian.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: