Un gorjean este cel mai bine plătit baschetbalist din România

Gorjeanul Tudor Șomăcescu este cel mai bine plătit baschetbalist român al momentului. La doar 16 ani, sportivul plecat din Târgu Jiu, mai întâi la Cluj şi apoi în Statele Unite, câștigă mai bine decât mulți jucători din Liga Naţională de Baschet Masculin.

Tudor Șomăcescu are doar 16 ani însă este cel mai bine plătit baschetbalist român al momentului. Gorjeanul, fost jucător al celor de la U-BT Cluj Napoca, a prins un contract fantastic în Statele Unite ale Americii, ce i-ar face invidioși pe mulți jucători din prima ligă de baschet autohtonă.

Conform baschet.ro, Tudor câștigă 200.000 de dolari pe an în SUA, unde activează pentru echipa Team Overtime. Mai exact, în Statele Unite ale Americii s-au pus bazele unei noi ligi pentru tinerii baschetbaliști care se numește Liga Overtime Elite.

În martie 2021, brand-ul de social media Overtime, care adună peste 50 de milioane de urmăritori pe Instagram, Snapchat, Youtube, Facebook și TikTok, a pus bazele unei competiții la care iau startul trei echipe, alcătuite exclusiv din jucători cu vârste între 16 și 18 ani. Cele trei echipe care se întrec în Overtime Elite sunt: Team Elite, Team OTE și Team Overtime. Târgujianul Tudor Șomăcescu evoluează pentru Team Overtime, cea mai bună dintre cele trei echipe, după ce a jucat și pentru liceul Sierra Canyon, alături de fiul lui LeBron James.

Astfel, tânărul baschetbalist a ajuns să câștige 200.000 de dolari pe an datorită expunerii uriașe pe care noua ligă o are şi pentru care au fost atrași investitori cu nume sonore, care au plătit sume considerabile.

Overtime a strâns milioane de dolari datorită acțiunilor cumpărate de firma de investiții a lui Jeff Bezos, Drake, co-fondatorul Reddit Alexis Ohanian și jucători din NBA sau WNBA precum Devin Booker, Trae Young, Klay Thompson, respectiv Chiney Ogwumike, după cum informează cnbc.com. Când a fost anunțată înființarea ligii Overtime Elite compania strânsese aproximativ 140 de milioane de dolari. Jucătorii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani au posibilitatea de a își începe carierele cu un salariu de cel puțin 100 de mii de dolari anual. Dacă jucătorii care aleg să evolueze pentru una dintre cele trei echipe decid să nu își continue cariera în baschet, liga le asigură o bursă de 100 de mii de dolari pentru continuarea studiilor în colegiu.

Considerat al 2-lea cel mai de perspectivă jucător din Europa la generația 2005 de către www.eurohopes.com, Tudor Şomăcescu s-a născut pe 15 iunie 2005 la Târgu Jiu, are 1.88 metri, şi evoluează şi pentru naţionala U 16 a României.

Galerie foto


Vizualizări: 775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: