Un lider sindical din CE Oltenia cere sprijinul PSD

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a cerut sprijinul PSD Gorj pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă Complexul Energetic Oltenia. Căldărușe vrea să protesteze la București în următoarea perioadă, dacă guvernul nu rectifică bugetul de salarii al CEO în septembrie. O altă nemulțumire este legată de avizul negativ pe Legea holdingului.

Căldărușe a avut zilele trecute o întâlnire cu trei lideri ai PSD Gorj: senatorul Florin Cârciumaru, deputatul Mihai Weber, președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu.

Căldărușe a spus care au fost problemele discutate: „Prioritatea noastră este legată de rectificarea fondului de salarii, de condițiile sociale și de condițiile în cariere. Am solicitat sprijin pentru rezolvarea acestor probleme, pentru că sunt reprezentanți ai partidului de guvernământ. Consider că este necesar ca și cei care muncesc la Complexul Energetic Oltenia să beneficieze de venituri suplimentare, ținând cont de efortul depus”.

Florin Cârciumaru, președintele PSD Gorj, a spus că la întâlnirea cu liderii SMEO s-a discutat și despre Legea holdingului, care a primit un aviz de respingere la o comisie de la Camera Deputaților. Legea ar fi permis mixul energetic, dar împotriva ei este unul din specialiștii PSD în energie, Iulian Iancu, președinte la Comisia de Industrii. „Vom discuta marți la parlament această problemă. Trebuia să ne întrebe și pe noi, parlamentarii de Gorj”, a spus Cârciumaru.

„Interesele pentru a nu avea mix energetic în România sunt foarte mari din partea unor companii”, susține și președintele ALDE Gorj, Dian Popescu. Deputatul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, susține că parlamentarii PSD Gorj nu au știut că proiectul Legii holdingului este pe ordinea de zi, pentru că nu i-a interesat subiectul. „Pentru mixul energetic nu există voință politică în coaliția de guvernare”, susține Vîlceanu.

Vizualizări: 2,192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: