Un medic de la Dermatologie, reclamat la Colegiul Medicilor

Familia gorjeanului care a ajuns în comă la Spitalul Matei Balş din Bucureşti din cauza unei înţepături de insectă şi care a fost tratat pentru zona zoster a făcut plângere la Colegiul Medicilor. Oamenii vor să se facă dreptate şi dau vina pe medicul dermatolog Liliana Constantinescu pentru tot ce s-a întâmplat. Mai mult decât atât, ieri când au mers în Secţia de Dermatologie pentru a lua actele medicale necesare medicul a încercat să ascundă o serie de date, iar apoi s-a închis în cabinet.

Gorjeanul care a ajuns la spital din cauza unui înţepături de insectă şi care a fost diagnosticat cu zona zoster de medicul Liliana Constantinescu din Secţia de Dermatologie este în continuare în comă la Spitalul Matei Balş din Bucureşti. Rudele bărbatului au mers ieri în Secţia de Dermatologie pentru a-i cere medicului curant o explicaţie. „Am venit să luăm concediul medical şi foaia de observaţie pentru că ne trezim că muşamalizează cazul. Ne este frică să nu modifice ceva în foaia de observaţie. Ne-a spus că primeşte concediu medical pe o afecţiune care are codul 50, dar nu ne-a spus afecţiunea. Dacă nu este zona zoster aşa cum i-a spus- Prima dată nici nu a vrut să recunoască faptul că ea a fost de gardă când a venit cumnatul meu. În cele din urmă a recunoscut. Am întrebat-o de ce nu l-a investigat şi a zis că s-a luat după diagnosticul care i s-a pus la urgenţe la Rovinari. De aceea nu i-a făcut nicio investigaţie medicală”, spune cumnata bărbatului. Nici un reprezentat al Spitalului Rovinari nu a putut fi contactat pentru a-şi spune părerea faţă de acuzaţia venită de la medicii din Târgu Jiu.

Vinovaţi

Rudele dau vina pentru starea gravă în care se află bărbatul pe medicul Liliana Constantinescu. Mai mult decât atât, familia a depus şi o plângere la Colegiul medicilor şi speră ca cei vinovaţi să plătească. „Cât timp a fost internat la dermatologie nu i s-a făcut decât algocalmin pentru că avea dureri. Cumnatul meu le-a spus că a fost înţepat de o insectă şi nici atunci nu i-au făcut analize. Au mers în continuare pe zona zoster. Nici nu a vrut să ni-l trimită în altă parte până nu am cotizat şi nu i-am dat ceva. Cumnata mea i-a dat o pungă de cafea şi alte chestii şi apoi l-a trimis la medicală. Acum nu mai recunoaşte că pacientul i-a spus că l-a muşcat ceva. Nu ne dă nicio explicaţie. Din cauza ei că l-a ţinut aici fără să-i facă nimic, cumnatul meu este în comă la Bucureşti cu şanse de supravieţuire minime”, a mai spus femeia.

 „Am făcut plângere la Colegiul Medicilor pentru că  nu se poate ca un om sănătos să se zbată între viaţă şi moarte din cauza unui medic din spital care l-a diagnosticat greşit sau s-a luat după un alt diagnostic fără să-i facă analize. Dacă nu ştiu meserie să se ducă la mătură sau la spălat de vase”.

REFUZ

Liliana Constantinescu a refuzat să mai dea ochii cu familia şi a stat închisă în cabinet ore întregi. „Nu vreau să ies din cabinet. Nu vreau să vorbesc cu nimeni, dacă vreţi detalii mergeţi la purtătorul de cuvânt. Eu nu am nimic de spus“, a spus medicul.

.

Vizualizări: 3,809

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: