Un medic din Gorj refuză să distribuie tichetele de vaccinare

Zeci de târgujieni care s-au vaccinat la un centru de permanență din oraș s-au plâns de faptul că nu au primit tichetele valorice. Motivul este legat de faptul că medicul de familie refuză să le ridice de la Direcția de Sănătate Publică Gorj. Ba mai mult, pacienții ar fi fost îndemnați de către cadrul medical să semneze un document potrivit căruia refuză bonurile de vaccinare.

Un medic de familie din Gorj evită să preia sarcina de a distribui tichetele de vaccinare, respectiv să le distribuite pacienților imunizați în cabinetul său. Potrivit șefului Direcției de Sănătate Publică Gorj, peste 100 de oameni care s-au imunizat la acest doctor au rămas cu ochii-n soare.

”Am avut și noi sesizări, acestea sunt în termen legal de răspuns. Am discutat cu medicul respectiv și sper să ajungem la un acord pentru a fi distribuite aceste tichete te masă și către persoanele care s-au vaccinat în respectivul cabinet medical. Tichetele sunt la noi, la DSP, și pot fi ridicate de către medicul care a vaccinat pentru a le distribui. Avem la nivel de județ circa 72 de medici de familie care au vaccinat. Toată lumea a ridicat, cu excepția acestui medic”, a spus Narcis Stoian.

Direcția de Sănătate Publică nu poate distribui aceste tichete direct celor vaccinați, ci doar prin intermediul medicilor de familie. ”Noi nu le putem distribui, ci doar către centrele de vaccinare sau către medicii care au contract. Acolo se prezintă cu adeverința de vaccinare și le ridică. Cred că sunt peste 100 de imunizări la cabinetul respectiv”, a mai spus Stoian.

Medicul nu a oferit un punct de vedere în legătură cu acest aspect, însă a precizat doar că nu are nicio obligație să distribuie aceste tichete.  

Vizualizări: 2,941

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: