Detașarea unui judecătoare din Gorj, respinsă de CSM

Consiliul Superior al Magistraturii a respins detașarea unei judecătoare de la Târgu-Cărbunești la Judecătoria Hunedoara.

Solicitarea a venit din partea Curții de Apel Alba Iulia, motivul fiind acela că instanța din Ardeal are puțini judecători în condițiile în care volumul de muncă este uriaș.

Concret, la Judecătoria Hunedoara sunt ocupate doar cinci posturi de judecător din cele nouă prevăzute în schemă, iar media cauzelor/judecător a fost anul trecut de 943. În schimb, la Judecătoria Târgu-Cărbunești sunt ocupate opt din cele zece posturi de judecător, dar aici media cauzelor/judecător a fost de 1.171, peste media națională.

Deși judecătoarea Loredana Cristina Popa-Haida a fost de acord să lucreze la Hunedoara, secția pentru judecători a CSM a considerat că această detașare va afecta bunul mers al activității judecătoriei din Gorj.

„La Judecătoria Târgu-Cărbunești activează efectiv în instanță șapte judecători, dintre care doi sunt stagiari, aceștia urmând să beneficieze de concediu pentru pregătire profesională în vederea susținerii examenului de capacitate. De asemenea, Judecătoria Târgu-Cărbunești a înregistrat în perioada 1.01 – 12.10.2021 un volum de activitate de 6.882 dosare, concretizat într-o încărcătură de 981 cauze/judecător, superioară mediei cauzelor/judecător de la Judecătoria Hunedoara”, a motivat CSM.

În aceste condiții, a fost respinsă solicitarea de detașare a magistratului din Gorj începând cu data de 7 decembrie.

Loredana Cristina Popa-Haida lucrează de trei ani la Judecătoria Târgu-Cărbuneşti.

Vizualizări: 2,814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: