Un milion de lei pentru locurile de joacă din Târgu Jiu

Municipalitatea din Târgu Jiu a pus la bătaie o sumă generoasă de bani pentru modernizarea spaţiilor de joacă din oraș. Un milion de lei este suma alocată în acest sens, iar în unele parcuri de joacă vor fi înfiinţate chiar și mici baze sportive.

Responsabilii din Primăria Târgu Jiu fac în această perioadă o evaluare pentru a stabili câte parcuri de joacă vor putea fi reamenajate. „Vom merge pe acoperirea întregii suprafeţe a locului de joacă cu covor de cauciuc sau cu pavele de cauciuc, rămâne să vedem care soluţie ar fi mai bună. În fiecare loc de joacă, în afară de tobogane, leagăne sau alte echipamente vom avea și câte două echipamente pentru fitness”, a explicat Ionuţ Jilăveanu, șeful Serviciului Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

În unele parcuri vor fi realizate și mici baze sportive cu covor de cauciuc. De asemenea, vor fi efectuate completări cu nisip acolo unde este cazul, dar și reparaţii la echipamentele existente și împrejmuiri. „Anul acesta avem prevăzut în bugetul local un milion de lei pentru locurile de joacă. Sunt în primul rând modernizări ale locurilor de joacă deja existente, dar și schimbarea de configuraţie în anumite zone. Mă refer la Mioriţei și Olari, și în Parcul Central. Mai ales în Mioriţei și Olari, în acele parcuri de joacă vom amenaja și mici terenuri multifuncţionale. Sunt parcuri care ne permit acest lucru, pentru că sunt suprafeţe de teren permisive”, a declarat Marcel Romanescu.  

Municipalitatea a explicat că va pune un accent deosebit pe locul de joacă din Parcul Central, mai ales că este o zonă turistică frecventată.

Vizualizări: 399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: