Măsuri pentru prevenirea inundaţiilor în Gorj. Trei luni de ploi abundente!

Autorităţile judeţene au făcut un apel la cetăţeni, primari şi agenţii economici pentru a lua măsurile necesare în vederea preîntâmpinării unor eventuale inundaţii, mai ales că următoarele luni se anunţă bogate în precipitaţii.

„Se anunţă o perioadă extrem de bogată în precipitaţii. Se pare că următoarele trei luni vor fi cu precipitaţii abundente, aşa cum preconizează meteorologii. Dacă e să ne uităm pe fenomenele care au avut loc până acum, sunt celebrele Roşia de Amaradia, Bustuchin, Berleşti, Albeni, Prigoria. Sunt multe localităţi care pot întâmpina astfel de probleme. În funcţie de ce ni se va comunica de către primari, vom vedea ce măsuri vom lua. Ideea este că trebuie să ne pregătim pentru aceste trei luni de precipitaţii, în ideea de a-i ruga şi pe cetăţeni să-şi facă datoria civică, de a-şi face curăţenie în faţa propriilor gospodării şi primarii să administreze aşa cum trebuie zonele pe care se pot scurge potenţialele viituri”, a declarat Ciprian Florescu, prefectul de Gorj.

Mai mulţi primari din Gorj au solicitat sprijin financiar, chiar şi în 2017, după ce localităţile lor au fost afectate de alunecări de teren. Acele solicitări nu s-au soluţionat până acum, spune prefectul Ciprian Florescu.

Salubrizarea cursurilor de apă şi asigurarea scurgerii apelor pluviale sunt doar câteva din măsurile dispuse de reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj. „Acum, la desprimăvărare, şi bine a venit pentru noi stratul acesta de zăpadă, nu prea mare, dar ne-a adus speranţele unui an bogat de care trebuie să ne îngrijim. Lasă o cantitate importantă de apă în sol această zăpadă, conduce, evident, la creşterea debitelor ce pot fi amplificate de precipitaţiile ce urmează. Nu vreau să aduc panică că vor fi în cantităţi mari, nu ştim în ce cantităţi vor fi, dar trebuie să ne pregătim ca să nu avem probleme legate de eventualele creşteri de debite”, a precizat Ion Călinoiu, directorul SGA Gorj.  

Vizualizări: 552

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: