Profesorii gorjeni merg mai departe cu protestele: Ne-am săturat!

Dascălii din Gorj continuă protestul. După ce mulţi dintre ei nu au vrut să se prezinte la simularea examenului de Evaluare Naţională, acum anunţă că nu vor corecta lucrările elevilor de clasa a opta. În judeţul Gorj, profesorii din 32 de şcoli au semnat că nu vor intra în sălile de clasă la simulările examenelor naţionale. Mai mult, ameninţă cu blocarea anului şcolar.

Constantin Huică, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ (USLI) Gorj, a anunţat că dascălii vor continua mişcările de protest. La începutul acestei săptămâni, mulţi profesori au refuzat să intre în sală şi să supravegheze elevii care au susţinut simularea Evaluării Naţionale. „Au semnat că sunt de acord să nu evalueze lucrările la limba română şi matematică. Oamenii s-au săturat. Nemulţumirile sunt multe şi profesorilor le-au ajuns peste cap. Boicotarea simulării încă nu s-a terminat. Dascălii nu vor corecta aceste lucrări. S-au susţinut, dar ei au semnat că sunt de acord cu protestul iniţiat de sindicate”, a spus Huică.

Protestul va continua prin refuzul dascălilor de a corecta lucrările. La simulare, directorii au reuşit să găsească destui profesori care să-i înlocuiască pe cei care au rămas în cancelarie. „Sperăm ca dumnealor să continue cu protestul prin neevaluarea lucrărilor respective. Urmează boicotarea simulării examenului de Bacalaureat care va fi pe 15-17 martie. Probabil, aici le va fi mai greu directorilor să rezolve problema, pentru că nu mai au la dispoziţie atât de multe cadre. În licee, sunt patru, cinci clase de a XII-a, mai sunt patru, cinci clase de a XI-a. Sperăm ca profesorii să nu intre în aceste săli de clasă”, a continuat sindicalistul.

Huică a ţinut să liniştească părinţii îngrijoraţi. Elevii oricum sunt supravegheaţi video în săli şi nici nu ar fi o mare pierdere dacă simulările nu s-a mai ţine, dă de înţeles Huică: „Nu se întâmplă nimic. Este o evaluare, o teză mai amplă de verificare a cunoştinţelor copiilor. Dacă nu se dă, nu se întâmplă nimic. Putem să mergem mai departe pe greva generală la sfârşit de an şcolar. Să nu încheiem situaţia şcolară şi să nu participăm la examenele propriu-zise, respectiv Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. Sperăm să convingem clasa politică să vină alături de profesori şi să nu uite că şi profesorii i-au primit acolo”. Pentru o grevă generală, este nevoie însă de semnăturile a aproape 80% dintre dascăli.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj dau asigurări că se vor găsi dascăli care să corecteze în timp util lucrările elevilor.

Vizualizări: 1,716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: