Un miner a murit, doi sunt la spital. Medic: "Toţi muşchii corpului au fost practic topiţi"

Unul din cei trei mineri blocați ieri în mină la Lupeni, după surparea unei galerii, a murit, fiind scos după 15 ore. Alți doi sunt la spital, unul în stare gravă. 

Minerul aflat în stare gravă, scos după mai bine de 12 ore din subteranul Minei Lupeni, este la Spitalul Floreasca din Capitală, fiind supus unei intervenţii chirurgicale, a declarat, vineri dimineaţă, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Bogdan Opriţa.

Opriţa a precizat că starea minerului este extrem de gravă, dar s-a reuşit stabilizarea acestuia pe durata transportului. "A suferit un sindrom de strivire extrem de grav, în urma căruia s-au produs o serie de modificări în organism. Are insuficienţă renală, iar leziunile sunt cele specifice acestui sindrom. La acest moment este în sala de operaţii pentru o fractură", a spus medicul Opriţa.

El a precizat că bărbatul are o fractură şii o luxaţie la umăr, însă nu acestea sunt problemele grave. "Toţi muşchii corpului au fost practic topiţi şi organismul lui are o suferinţă generalizată", a spus Bogdan Opriţa.

Potrivit acestuia, după intervenţia chirurgicală minerul va fi dus la terapie intensivă, iar următoare ore şi zile sunt hotărâtoare pentru el.

Vizualizări: 6,448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: