Un neamț, selecționerul României

Germanul Christoph Daum este noul selecționer al naționalei de fotbal a României, după ce Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat în ședința sa de joi propunerea administrației FRF, scrie site-ul FRF.
Christoph Daum are aproape 400 de meciuri ca antrenor în Bundesliga și a reușit să câștige titlul în Germania cu Stuttgart și să termine de șase ori pe podium, cu Leverkusen și Koln, echipa cu care a reușit și o promovare în primul eșalon german. Totodată, are ''experiența zecilor de partide în cupele europene, reușind să ajungă în semifinalele Cupei UEFA cu FC Koln și parcursuri în Liga Campionilor cu Leverkusen sau Fenerbahce''. Christoph Daum, noul selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României, şi-a prezentat concepţia despre fotbal, joi, în cadrul unei conferinţe de presă. Daum a declarat că vrea de la formaţia pe care o pregăteşte să atace mereu, să controleze jocul.
Concepţia mea despre fotbal este următoarea: vom ataca întotdeauna, chiar dacă mingea este la adversar. Vrem întotdeauna să controlăm jocul, să avem iniţiativa. Dacă pierdem mingea trebuie s-o luăm înapoi. Avem nevoie de jucători puternici fizic, tactic, dar şi mental, care să dea totul pentru fotbalul românesc, să aibă mentalitate de învingător. Vom lucra la aceste calităţi şi vom pune accentul pe caracterul jucătorilor.

Vizualizări: 244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: