Un nou abuz asupra minerilor din CE Oltenia

În jur de 15 angajaţi de la cariera Jilţ Sud nu au fost lăsaţi luni dimineaţa să semneze condica, deşi s-au prezentat la ora 7.00 la serviciu. Liderul sindical Bogdan Bejinaru a spus că oamenii fac parte din categoria “personal în curs de plasare”, deoarece au avut curajul să refuze semnarea unor acte adiţionale ilegale. Conducerea carierei dezminte informaţia şi spune că i-a chemat pe aceştia doar să le traseze noi sarcini şi că nu se pune problema ca respectivele persoane să nu fie pontate.  

Liderii de sindicat din bazinul minier Mătăsari acuză conducerea CE Oltenia de abuz după ce ieri dimineaţă câţiva angajaţi ai Carierei Jilţ Sud au mers la serviciu, însă nu au fost lăsaţi să semneze condica de prezenţă. Preşedintele executiv al Sindicatului Liber al Salariaţilor din CE Oltenia, Bogdan Bejinaru, spune că salariaţii respectivi fac parte din personalul care a refuzat să semneze actele adiţionale după ce administraţia a decis mutarea lor pe alte posturi. Astfel, administraţia CE Oltenia încearcă, prin abuzuri repetate, să îi facă pe oameni să plece din companie, fără plăţi compensatorii. “Încă un abuz al administraţiei. Adică omul se duce la serviciu luni dimineaţa şi se trezeşte că directorul nu le dă condica să semneze prezenţa. Stau la serviciu, dar neoficial, oficial ei nu sunt la serviciu pentru că nu i-au lăsat să semneze de intrare în unitate. Stau în sala de aşteptare”, a spus sindicalistul Bogdan Bejinaru.

Dragu: Nu se face nicio presiune

Şeful carierei Jilţ Sud, Dumitru Dragu, dezminte informaţia lansată de sindicalistul Bogdan Bejinaru şi spune că a chemat persoanele respective doar pentru a le trasa noi sarcini. Mai mult decât atât, Dragu a precizat că au fost şi pontaţi pentru ziua de luni. „E o eroare mare. Dacă îi chem să discut cu ei şi să le spun ce au de făcut nu înseamnă că nu îi las să semneze condica. Au venit, am discutat cu fiecare în parte, e o singură persoană căreia nu îi convin mai multe acolo. Nu se face nicio presiune. Vin la lucru, primesc sarcini şi trebuie să rezolve sarcinile şi nicidecum să stea să bârfească, să facă altceva. A fost o perioadă când au avut anumite sarcini, acum primesc sarcini în continuare şi nu o să-i las să vină şi să nu facă nimic. Cine a dat acea informaţia e lipsit de caracter”, a spus şeful carierei, Dumitru Dragu.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: